Primarul Caransebeșului, Felix Borcean a avut astăzi o întâlnire cu medicii și asistentele medicale de la școlile care vor deveni centre de vaccinare pentru populație. Scopul principal: amenajarea și dotarea spațiilor.
Nu este o obligație ca personalul medical să participe la această campanie de vaccinare, dar edilul orașului de pe Timiș și Sebeș i-a rugat să dea o mână de ajutor:
„Condițiile actuale ar impune și prezența lor, ne-ar ajuta foarte mult. Din ce am observat reacția lor a fost pozitivă, cred că toți care au participat la întâlnire vor veni la această campanie. Sunt convins că personalul din școli nu este suficient, astfel că vom apela la ajutorul medicilor de familie și asistenții acestora pentru a acoperi tot intervalul de 12 ore pe zi de luni până duminică pentru vaccinarea populației. Noi vom pune la dispoziție ca centre de vaccinare două săli de sport de la Liceul Tehnologic Decebal, din cartierul Pipirig respectiv fost generală nr 8 din zona centrală, în spatele muzeului”, a specificat Felix Borcean.
Edilul a mai spus că de dotarea centrelor se va ocupa primăria Caransebeș, în colaborare cu Spitalul Municipal de Urgență. Ele vor fi verificate din punct de vedere tehnic și medical de către reprezentanții ISU și DSP, astfel încât la începutul săptămânii viitoare să se înceapă etapa a II a de vaccinare anti Covid-19, pe care a propus-o Guvernul României.
„Costurile sunt de mai multe feluri, sunt legate de dotări, care cred eu că nu neapărat ar trebui lăsate în seama Guvernului, am văzut primarul Clujului la bugetul orașului nu cred că suma de 100.000 de lei este mare. La fel, respectând proporțiile la Caransebeș ar fi dotări minime pe care noi le avem și ar fi un surplus de frigidere și calculatoare. Evident nu m-ar deranja dacă aceste costuri ar fi suportate de Guvern, dar este o perioadă mai dificilă trebuie și noi să dăm dovadă de solidaritate”, a menționat Felix Borcean.
Primarul Caransebeșului a mai precizat că salarizarea personalului medical implicat în vaccinarea populației se va face din bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, dar contractul va fi încheiat de Primăria Caransebeș cu personalul medical.
„Și eu m-am vaccinat, este o procedură simplă, nu e dureroasă, nu putem fi siguri 100% de absolut nimic, dar nici de celelalte vaccinuri pe care le-am făcut de-a lungul vieții, la vremea respectivă nu existau surse de informare și mergeam pe încredere, pentru că trebuie să avem încredere și în știință și în personalul medical, nu cred că există o conspirație mondială să fie exterminată populația Globului, e o prostie. Scepticilor le transmit să aibă încredere. Celor nehotărâți le pot spune doar atât: nu doare deloc. Celor cârcotași: eu nu-mi risc viața pentru politică sau publicitate, ci încerc să fiu un exemplu, de data asta pozitiv, că negativ am fost destul. Cât despre istoricul vaccinurilor, la fel de simplu vă spun că ele au salvat omenirea și a crescut, semnificativ, speranța de viață, nu de moarte. Dacă acum voi avea un cip implantat, niciun necaz, m-am obișnuit cu supravegherea de toate felurile.”, a transmis Felix Borcean.