Felix Borcean e mai legitim decât oricare dintre partide! El să-și aleagă viceprimarul!

Liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, nu se amestecă în jocurile care se fac astăzi în Consiliul Local Caransebeș pentru alegerea viceprimarului și le cere celorlalți șefi de partid să respecte voința primarului Felix Borcean și, implicit, voința caransebeșenilor.

PMP are un singur reprezentant în miniparlamentul local de la Caransebeș, dar acesta poate stabili numele viceprimarului și cine anume va avea majoritate în plen în următorii patru ani. Protocolul încheiat la nivel național între PNL și PMP l-ar fi putut pune pe președintele Ionuț Popovici într-o situația delicată. După ce l-a sprijinit pe candidatul independent Felix Borcean în campania electorală, acum să o fi ajutat pe contracandidata acestuia, liberala Andra Pleșa, să ajungă viceprimar. Protocolul nu prea funcționează însă în Caraș-Severin. „Nu știu cine va fi viceprimar. Felix Borcean a obținut un scor mult mai mare decât oricare dintre partidele care au participat la alegerile locale din 27 septembrie. Asta îi oferă legitimitate. Noi nu ne putem împotrivi voinței caransebeșenilor. Felix Borcean ar trebui să fie consultat de toți liderii politici care astăzi au reprezentanți în Consiliul Local Caransebeș și el să hotărască numele celui care ar trebui să-l secondeze. Sunt ambiții foarte mari. Dacă vrem să formăm o majoritate ostilă primarului ales în mod democratic cu număr impresionant de voturi este o mare idioțenie. Eu m-am consultat cu Felix Borcean știu ce își dorește, m-aș bucura ca și ceilalți lideri de partid să discute cu el”, a declarat Popovici pentru expressdebanat.ro.

Președintele PMP Caraș-Severin condiționează în continuare semnarea protocolului cu Marcel Vela de obținerea unei funcții de vicepreședinte al Consiliului Județean, funcție care n-ar fi pentru el, ci pentru Oana Glăvan. Și asta pentru că între Popovici și președintele Romeo Dunca nu mai poate exista vreun dialog. „În protocol nu spune doar unde vrem, doar unde putem, preferențial. Păi se pune problema să unificăm dreapta la Caransebeș, dar nu putem și la Bocșa. Am înțeles linia partidului, mesajul președinților noștri, vrem să-l punem în practică, dar nu în orice condiții. Eu nu mai vreau să fiu vicepreședintele Consiliului Județean, am propus-o pe Oana Glăvan, un om cu experiență administrativă. Eu nu aș putea colabora cu un om care îmi jignește familia. Pentru mine familia este mai importantă decât politica. Romeo Dunca mi-a jignit familia, mi-a jignit copiii și mi-a jignit soția și părinții pe care eu nu-i mai am. De aceea, dialogul meu cu Romeo Dunca nu poate exista până nu-și revizuiește această atitudine de vătaf. Acest om este președintele Consiliului Județean, respect acest lucru, dar atacurile la familie nu au ce căuta în această conjunctură. Dacă poți să conduci un elicopter nu înseamnă că poți să conduci și un județ sau să ataci familiile oponenților tăi. E o mare mizerie ce a făcut acest om și am un proces în instanță cu el”, a explicat Ionuț Popovici.