Felix Borcean: „Din punctul meu de vedere, domnul viceprimar este demis!”

Primarul Municipiului Caransebeș nu se bazează pe viceprimarul Bebe Pasere, chiar dacă noua organigramă a intrat în vigoare. Edilul spune că îl consideră în continuare demis pe Pasere, deși instanța de judecată îl contrazice. Bebe Pasere spune că este mâhnit de cele declarate!

Primarul Caransebeșului consideră că motivele pentru care a cerut consilierilor locali demiterea prin vot a viceprimarului nu s-au schimbat, relația dintre primar și viceprimar este în continuare contondentă și este decis să nu-i dea nicio atribuție.

Instanța de judecată va judeca pe fond, procesul continuă, ce s-a judecat este contestația lui de suspendare, de amânare a deciziei. Au votat 16 consilieri că nu mai este viceprimar. Cei 16 consilieri locali sunt reprezentanții comunității din Caransebeș, toți cei 19 sunt, dar 16 au votat pentru demitere. Nu eu l-am demis, să fie foarte clar, că tot se spune acest lucru, propunerea a venit de la mine, la fel cum a venit propunerea de la mine pentru numire în această funcție politică. Eu l-am susținut, dar dumnealui a dat dovadă de lipsă de experiență și nici nu vrea să îndrepte lucrurile. Eu chiar în concediu mă gândeam… hai să ne împăcăm, până am văzut că a ieșit în spațiul public cu declarații precum că el dă direcția în oraș. El nu a avut nicio contribuție din ce s-a realizat în oraș în ultimul timp, lucru ce m-a deranjat, normal că nu-ți pică bine, când spune cineva că din momentul în care a venit viceprimar lucrurile s-au schimbat și până atunci Primăria nu a avut nicio direcție. Lucrurile au fost diferite în primul meu mandat, au fost fricțiunile care au fost, a fost situația politică care a fost, dar asta nu înseamnă că Primăria nu a funcționat sau că în oraș nu s-a făcut nimic. S-au făcut foarte multe lucruri, unele care nu s-au văzut, dar care au creat premisele pentru o dezvoltare ulterioară, s-a lucrat foarte mult pe partea scriptică, la fel cum s-a lucrat și la proiectul cu gazul sau alte proiecte europene. Pe lângă astea s-au realizat și lucruri vizibile, dar dacă vrei să fii cârcotaș, depinde de ce parte a baricadei ești”, a spus primarul Felix Borcean.

Edilul a mai precizat că Bebe Pasere și-a dorit funcția de viceprimar, iar el l-a propus în principal ca să fie pace și să creeze o atmosferă bună și în Consiliul Local, și în Primărie.

Eu le-am spus «haideți, PSD, puneți batista pe țambal și PMP, haide să creăm majoritate și să îl susținem pe Bebe Pasere», dar Pasere a crezut că este primar în momentul în care s-a văzut viceprimar și nu a înțeles și nu înțelege nici în acest moment că de fapt viceprimarul este un ajutor al primarului și primește atribuțiuni de la primar, dar dacă consideră că ceea ce primește de la primar sunt doar lucruri de care el răspunde și nimeni altcineva nu interferează cu activitatea lui, se înșală”, a mai precizat Felix Borcean.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Felix Borcean a mai declarat că are un ajutor foarte bun în city managerul Primăriei, care a înțeles cum trebuie să stea lucrurile.

Nu cred că Florin Bogdea s-a simțit tăvălit de mine, eu nu sunt așa… să dau ordine, nu e stilul meu, dar stilul lui Pasere este acesta: el nu poate să fie coordonatorul primarului și al city managerului. Între noi trebuie să fie o relație de prietenie și de colaborare, nu că cineva taie o felie și nimeni nu-și bagă nasul, cu atât mai mult primarul. Asta nu a înțeles Bebe Pasere! Ce se întâmplă în continuare? Vă spun eu, nimic nu se întâmplă. Din punctul meu de vedere Bebe Pasere e demis”, a mai menționat primarul municipiului Caransebeș.

În replică Bebe Pasere spune că, din punctul său de vedere trebuie mers în continuare pe aceeași linie:

„Am văzut cu mâhnire discuțiile care se poartă în continuare referitor la încercarea de a fi demis din funcția de viceprimar al Caransebeșului. Nu am de spus decât trei mesaje pe această temă. În primul rând, da, situația juridică este una care așteaptă o soluție finală din partea Instanței. Ceea ce este clar însă, e faptul că voi ocupa această funcție până la o soluție definitivă pe fondul cauzei. Nu știu dacă cel care a inițiat un asemenea demers a anticipat o asemenea evoluție a situației, dar este clar că cei care au făcut parte din acest grup sunt permanent surprinși de ceea ce li se întâmplă. În al doilea rând, trebuie să fie clar că din punct de vedere administrativ și politic primarul Felix Borcean este cel care a inițiat un asemenea demers. După un prim mandat foarte agitat politic, agitație pentru care a acuzat PNL și pe care a folosit-o pentru a se scuza în campania electorală pentru toate insuccesele, își începe și cel de-al doilea mandat în același stil. Din păcate, de data aceasta nu mai are pe cine da vina. Și nu în ultimul rând, vreau să îi asigur pe oamenii din Caransebeș că eu voi continua să îmi fac treaba pentru acest oraș din funcția pe care încă o ocup, cea de viceprimar. Știu că orașul și oamenii lui au cel mai mult de pierdut din aceste manevre politice și încerc să diminuez cât mai mult posibil aceste pierderi. Așa cum știu că îi am alături și le mulțumesc. Îi asigur că nu voi încasa un salariu din banii lor fără să fac nimic”, ne-a declarat Bebe Pasere.

banner maxagro