Șeful administrației publice locale din Caransebeș este dezamăgit de răspunsul primit din partea Casei de Pensii Caraș-Severin, care invocă legea ca fiind motivul pentru care nu se poate înființa un punct de lucru la Caransebeș.
„Eu doresc doar să-i ajut pe cei care mi-au cerut ajutorul și credeți-mă că sunt foarte mulți”, spune Felix Borcean.
„Noi am făcut solicitarea către Casa de Pensii cunoscând legea, spun eu. Poate că exprimarea nu a fost tocmai din lege, poate nu se mai spune «punct de lucru», ci «case locale de pensii», dar aceasta este o problemă de nuanță care nu ar fi trebuit să împiedice”, declară Felix Borcean, care mai spune că un exemplu bun este chiar municipiul Lugoj, care nu este reședință de județ și în care totuși funcționează o Casă de Pensii.
Edilul Caransebeșului precizează că atât statutul, cât și Legea nr. 263/2010 specifică cât se poate de clar că CNPP poate înființa case locale de pensii, în funcție de numărul și structura asiguraților care funcționează sub conducerea și controlul caselor teritoriale de pensii.
La o simplă căutare pe Google, am găsit și noi pe portalul oficial al CNPP în județul vecin Timiș programul de lucru cu publicul al Casei Locale de Pensii din Lugoj, strada Timișoarei nr 27-33, dar și programul de lucru cu publicul al altor 5 puncte de lucru din Buziaș, Deta, Făget, Jimbolia și Sânnicolau Mare, câte o zi pe săptămână, între orele 10.00 și 13.00.
CITEȘTE ȘI: Primarul Felix Borcean a oferit directorului Casei de Pensii… ocazia de a încălca legea!