Felix Borcean are obiective îndrăznețe privind campania de dezinsecție din acest an

Primăria Municipiului Caransebeș are în vedere ca în acest an să înceapă campania de dezinsecție mai devreme decât anul trecut pentru un rezultat mai bun.

Potrivit primarului Felix Borcean, campania va cuprinde 3 etape de dezinsecție, prima va fi foarte curând, înainte de sezonul cald, pentru mai multă eficiență:

În câteva săptămâni, poate 2 sau 3 va fi prima dar vreau în paralel să facem și o igienizare a subsolurilor blocurilor cu ajutorul Primăriei dar și cu ajutor din partea asociațiilor de proprietari pentru că noi nu avem cum să intrăm pe proprietatea lor, este o proprietate privată, dacă dumnealor doresc lucrul acesta și și-l doresc cu adevărat, dacă facem o dezinsecție să intrăm cu larvicid în subsoluri, să distrugem larvele de țânțari sau muște sau ce o mai fi pe acolo dar în paralel să scoatem și mizeria de acolo. Sper să nu fie vreo problemă din partea Aquacaraș, pentru că le spun de pe acum, pentru că acolo este de fapt canalizarea blocului, care nu se duce în canalizare și rămâne în subsol. Noi o să le facem serviciul acesta, o să o scoatem noi cu vidanja noastră și o să o deversăm în canal.”, ne-a declarat Felix Borcean.

leader board 728 x 90 px

Edilul orașului a mai spus că sunt multe blocuri care au rețelele distruse în subsol și scurgerea se duce direct în subsol.

Primăria va curăța subsolurile cu autoutilitara din dotare, după care proprietarii o să își facă lucrările de reparații ale instalațiilor și noi o să deversăm în canal. Eu le spun celor de la Aquacaraș, foarte sincer pentru că este materialul sau volumul care trebuia oricum să se ducă în canalizare, nu e din altă parte. Nu pot să îmi imaginez că cineva va fi împotriva unui astfel de demers.”, a mai specificat Felix Borcean.

Reprezentanții administrației publice locale o să poarte discuții și cu șefii asociațiilor de proprietari, care la rândul lor trebuie să aibă sprijinul proprietarilor.

A doua etapă de dezinsecție va fi realizată de către Primăria Caransebeș spre sfârșitul primăverii și a treia etapă o să fie în plină vară, când nu ar mai trebui să fie foarte mulți țânțari.

Se tot face o legătură între Deponeul acela imens, cele 3.000 de tone, din cartierul Pipirig, se spune că de fapt muștele vin din acea zonă, posibil să fie și așa, posibil să fie o coincidență. Vrem să ne grăbim cu dezinsecția, să venim foarte repede să combatem aceste fenomene și să avem un an măcar din punctul acesta de vedere, liniștit, să pot și eu să dorm cu geamurile deschise în Cartierul Pipirig ar fi o premieră fără sită.”, a concluzionat primarul Municipiului Caransebeș.