Felix Borcean a semnat! Peste cinci milioane de lei ajung la Caransebeș pentru Liceul „Dacia”

Primarul municipiului de pe Timiș și Sebeș a semnat contractul de finanțare pentru lucrările ce au în vedere renovarea Liceului Tehnologic „Dacia”.

La 5.738.539,28 de lei se ridică valoarea contractului pe care Felix Borcean și-a pus semnătura vineri, la sediul Administrației Fondului de Mediu. În urma încheierii acestui contract, unitatea de învățământ din municipiul Caransebeș va intra într-un amplu proces de reabilitare și eficientizare energetică. Proiectul a fost depus în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice și are o durată de implementare de 24 de luni.

celtic transilvania 1000x100px

Potrivit reprezentanților municipalității de pe Timiș și Sebeș, principalele lucrările care se vor realiza prin acest proiect au în vedre: izolarea termică a fațadei; termoizolarea planșeului; izolarea termică a soclului clădirii; schimbarea învelitorii de țiglă și a șipcilor de lemn; reabilitarea și recompartimentarea zonelor destinate grupurilor sanitare; montarea unor uși interioare pentru încadrarea în normativele PSI; instalarea unei centrale termice pe gaz; înlocuirea sistemului de preparare a apei calde de consum (boiler, vas de acumulare, etc); înlocuirea instalației interioare de distribuție a agentului termic; înlocuirea corpurilor de încălzire statice; montare de instalații cu panouri solare fotovoltaice; înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață.