Federația Română de Atletism îi datorează 5.000 de euro lui Narcis Mihăilă!

Narcis Mihăilă este singurul atlet din delegația României care s-a remarcat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După o cursă infernală, reșițeanul a dus la bun sfârșit proba de 50 km marș, în care a stabilit record personal și a obținut baremul de participare la Campionatul Mondial de anul viitor.

Chiar dacă nu a urcat pe podiumul olimpic, Narcis Mihăilă se încadrează în normele Federației Române de Atletism, care a anunțat premierile bonus pentru competițiile de obiectiv din sezonul de vară 2016. Astfel, un record personal (PB) la Jocurile Olimpice se premiază cu 5.000 de euro, anunță forul de la București, prin președintele Ion Sandu. Singurul atlet român prezent la Rio care poate revendica această sumă este reșițeanul Narcis Mihăilă, care s-a autodepășit vineri, 19 august, în cea mai dură probă din atletism, 50 km marș. El și-a îmbunătățit timpul personal cu aproape un minut și și-a îndeplinit și baremul de participare la Campionatul Mondial de anul viitor, de la Londra.

Premierea sportivului ar trebui să fie ceva normal, însă nu e suficient doar atât pentru stimularea performerului.
În ultimii ani, premierile au lipsit cu desăvârșire și tocmai din cauza sărăciei și a perspectivelor sumbre, Narcis Mihăilă a decis să renunțe la sport, pentru a deveni șofer de TIR. Măcar așa putea să își asigure un venit, pentru că sportul nu i-a oferit decât satisfacția datoriei împlinite și a succeselor efemere. Suspendarea permisului de conducere l-a readus în lumea sportului și, dând dovadă de o ambiție ieșită din comun, a ajuns în premieră la Jocurile Olimpice. Și-a reprezentat cu cinste țara și a făcut ca în presa națională să se vorbească în termeni laudativi despre el și despre Reșița. Reșița, care se mândrește cu sportivii săi, dar nu face nimic pentru ei decât la modul declarativ. Oare Narcis Mihăilă și colegul său Marius Cocioran nu merită mai mult decât clasicele felicitări și strângeri de mână?