Fața mai puțin frumoasă a Reșiței renaște cu bani europeni!

mociur

Aproape opt milioane de lei vor fi investiți în reabilitarea unuia dintre cele două cămine situate în cartierul Mociur. Proiectul este derulat pe fonduri europene și face parte din Strategia de Dezvoltare Locală a Zonelor Urbane Marginalizate din municipiul Reșița.

Amplasamentul Căminului Nr. 2 din Mociur a fost predat constructorului în vederea demarării lucrărilor de reabilitare, urmând ca celălalt cămin din zonă să fie demolat, după cum au anunțat reprezentanții Primăriei Reșița.

În urma propunerii de reabilitare și recompartimentare a spațiului interior, vor rămâne și urmează a fi finalizate un număr de 50 de apartamente, având bucătării și băi proprii. Dintre acestea, 12 vor fi garsoniere, 28 – apartamente cu două camere și 10 – apartamente cu trei camere.

Prin proiect mai sunt prevăzute și lucrări de amenajare a spațiului exterior, inclusiv a celui de sub căminul care urmează a fi demolat. De asemenea, după reamenajare, zona va beneficia de parcare, piațetă, loc de joacă pentru copii, spațiu verde, alei, mobilier urban și iluminat stradal. Valoarea totală a lucrărilor contractate este, potrivit reprezentanților Primăriei Reșița, de 7.487.689 de lei.

1000x200 dacus 02

Proiectul este finanțat din fonduri europene, cu o cofinanțare de la bugetul local, și face parte din Strategia de Dezvoltare Locală (SDL) a Zonelor Urbane Marginalizate din Municipiul Reșița, ce vizează îmbunătățirea condițiilor de locuire în cele 5 zone urbane marginalizate (ZUM).

Strategia de Dezvoltare Locală a fost elaborată prin Grupul de Acțiune Locală Reșița și are ca obiectiv reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială prin îmbunătățirea calității vieții, creșterea coeziunii sociale, îmbunătățirea mediului de viață și creșterea economică în teritoriul SDL.

publicitate si promovare online banner maxagro