Fără vouchere de vacanță la Primăria Oțelu Roșu! „Sunt bani serioși pe care nu putem să-i pierdem”

Deși Primăria Oțelu Roșu se poate mândri că nu mai are datorii de mai bine de un an, Luca Mălăiescu nu este dispus să le acorde vouchere de vacanță angajaților.

Plata acestor vouchere ar îngreuna bugetul instituției, este de părere edilul orașului de pe Valea Bistrei. Luca Mălăiescu spune că mai există un inconvenient pe care l-a luat în calcul: „Noi avem 100 de angajați la Primărie cu tot cu instituțiile subordonate, dar mai sunt 69 de angajați ai persoanelor cu handicap, cărora le achităm salariile lună de lună. Vă dați seama că ei, dacă ar pleca în concediu cu aceste vouchere, nu ar avea cine să se ocupe de persoanele cu handicap. Mai mult, îngreunează bugetul instituției foarte mult. Sunt angajați la persoanele cu handicap mai mult de jumătate din angajații Primăriei, asta înseamnă că ar trebui să avem disponibilitate financiară în buget de 1.450 de lei ori 169 de angajați, adică 245.050 lei. Sunt bani serioși pe care nu putem să-i pierdem. Legea are lacune și din punctul ăsta de vedere chiar am fost la București și am spus acest lucru. Pentru că legea spune că se acordă la toți angajații instituției”.

Edilul orașului de pe Bistra a mai spus că i-a informat pe angajați că nu vor primi voucherele de vacanță și le-a spus care sunt motivele; legea, din punctul său de vedere, nu obligă administrațiile locale să ofere aceste facilități.