Fără prim-procuror! Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj a rămas fără conducere după demisia magistratului Lavinia Rus

Parchetul de pe lângă Judecătoria Lugoj a rămas fără prim-procuror după ce Lavinia Rus, magistratul care a câștigat în urmă cu un an concursul pentru post, a demisionat din funcție.

Magistratul se va transfera pe un post de execuție la Timișoara și își va continua activitatea la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, după ce în luna iunie 2018 a câștigat concursul pentru funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj. Lavinia Rus l-a înlocuit pe prim-procurorul în funcție la acea vreme, Dan Cristian Tătar, care nu s-a înscris la concurs pentru un nou mandat pentru șefia Parchetului de pe lângă Judecătoria Lugoj, crezând că i se va prelungi mandatul.

Lavinia Rus a spus că motivele care au determinat-o să plece din fruntea Parchetului din Lugoj sunt pur personale.

„Sunt aspecte personale. Mă bucur că am reușit să cunosc atâția oameni și în timpul scurt să facem lucruri împreună și să modernizăm activitatea noastră pentru cetățenii acestui municipiu, unde eu am trăit jumătate din viață”, a declarat Lavinia Rus.

Dan Cristian Tătar, care din 1 ianuarie 2019 ocupa funcția de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, ar putea reveni în fruntea procurorilor lugojeni.