Absolvenții nu speră la un job

O nouă bursă a locurilor de muncă are loc în acest moment în incinta Casei de Cultură din oraș. Deși câteva zeci, cei interesați de locurile de muncă se plimbă fără speranță pe la mesele agenților economici.

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă  își dă tot interesul să ofere posibilitatea absolvenților ca să își găsească un loc de muncă, însă, în rândul tinerilor, astfel de burse sunt tot mai puțin atractive. Astăzi au fost prezenți 27 de agenți economici din toate domeniile, oferind în total un număr de 80 de locuri de muncă. Cu toate acestea, puțini au fost cei care au făcut efortul de a veni până la Casa de Cultură pentru a se interesa de oferte.

Deși absolvenții, fie de studii liceale, post-liceale, gimnaziale sau universitare, înregistrați în evidența AJOFM din lunile iulie până în septembrie depășesc o mie de persoane, la bursa locurilor de muncă organizată în această dimineață s-au prezentat doar zece la sută.

Nu am găsit încă nimic ce să mă intereseze. Nu caut o slujbă anume, dar aș vrea totuși să îmi ofere un venit suficient pentru un trai decent”, spune o reșițeancă. Alții cred însă că Reșița nu este orașul potrivit pentru a găsi un job: „Aș vrea să îmi găsesc ceva în domeniul meu, pe inginerie. Dar totuși cred că în Caransebeș sau în Timișoara aș avea mai multe oportunități, doar că acolo va fi o cheltuială în plus cu chiria”, spune un tânăr, absolvent al Facultății de Inginerie Mecanică din oraș.

Prezent la Bursa Locurilor de Muncă, prefectul județului Caraș- Severin, Silviu Hurduzeu, le-a dat un sfat tinerilor care au venit totuși la Casa de Cultură: „Sunt participante 27 de firme cu peste 80 de locuri de muncă, din păcate doar opt locuri de muncă pentru absolvenții cu studii superioare. Îi felicit pe organizatori pentru această bursă, este un lucru foarte important, mai ales într-un județ ca al nostru. Angajatorilor le mulțumesc pentru că s-au prezentat aici și îmi doresc ca și pe viitor să recurgă la această modalitate de recrutare. Iar tinerilor care participă le doresc mult succes și dacă astăzi nu reușesc să își găsească un loc de muncă, să persevereze”, a declarat prefectul județului.