Fără o strategie, turismul nu există!

Județul Caraș-Severin ar fi putut trăi doar din turism. Directorul Casei de Cultură din Caransebeș, Ioan Cojocariu, spune că nu a existat de la bun început o strategie de dezvoltare a turismului.

Frumusețile naturii, peisajul, resursele și părțile conservate foarte bine, partea etnografică, toate acestea erau premizele unei dezvoltări foarte bune, care, din păcate, nu au fost valorificate, este de părere Ioan Cojocariu.

„Nu s-a vrut. S-a încercat tot cu furnalele, e bine, nu spun că nu, dar trebuie cumva gândite măsuri pe termen scurt și măsuri pe termen lung. Mai mult, unul care vine la conducerea județului să nu nege ce au făcut toți ceilalți și să continue proiectele”, spune Ioan Cojocariu care răspunde jurnalistului Dan Popoviciu și cu privire la eforturile depuse pentru a reabilita Casa de Cultură din Caransebeș, un imobil de patrimoniu, care poartă numele regretatului scriitor caransebeșean George Suru.

„Clădirea a fost construită în 1883 și este pe lista clădirilor monument istoric. Lucrările de reabilitare au început în 2010 și s-au încheiat în 2012. Clădirea a existat ca stabiliment, dar a fost luată de către cei de la ICSM, a fost și un proces, Primăria s-a judecat și am câștigat clădirea cu sala de spectacole. Ea a fost în inactivitate și pe fondul acestor dispute, statul lent, nepăsător a durat ceva, toate aceste documente cu intabulări. Cei de la ICSM s-au intabulat și au și dat clădirea cuiva, astfel că pentru noi a fost de lungă durată tot acest proces”, a declarat Ioan Cojocariu jurnalistului Dan Popoviciu în redacția Express de Banat.