Fără mulțumiri! Oamenii străzii își bat joc de adăpostul de iarnă și de personalul care-l deservește

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Adăpostul comunitar de noapte de pe strada Gheorghe Doja, aflat în subordinea Spitalului Municipal „dr. Teodor Andrei” din Lugoj, este la cheremul celor care sunt luați de pe străzi de serviciile responsabile când temperaturile sunt scăzute.

Deși numărul persoanelor care sunt nevoite să trăiască pe străzi și al celor care ajung în adăpost s-a diminuat simțitor față de anii trecuți, comportamentul acestora este total lipsit de bun-simț față de personalul însărcinat cu îngrijirea acestora și față de spațiile în care sunt cazați. Cel mai mult lasă de dorit nepăsarea și comportamentul respingător.

„În nopțile geroase din ultima perioadă au fost aduși la adăpost între două și cinci persoane, care nu au unde să locuiască. Nu au mai fost distrugeri ca în alți ani, dar comportamentul celor care vin pe timpul nopții este regretabil. În loc să folosească grupurile sanitare existente în clădire și funcționale, din păcate personalul însărcinat cu curățenia trebuie să strângă mizeria de pe holurile unde beneficiarii acestui adăpost își fac necesitățile fiziologice.”, a spus dr. Erwin Floroni, managerul spitalului lugojean.

La adăpost ajung oameni ai străzii aflați în tranzit prin oraș, care sunt luați din gară. Poliția Locală are în evidențe doar patru persoane care trăiesc permanent pe străzile din municipiu, dar aceștia refuză să fie duși la adăpostul municipal, care dispune de încălzire, apă caldă și o masă caldă. Locurile în care își duc zilele sunt centrala dezafectată din cartierul Stadion I, parcul din Micro V și câmpul din apropierea cimitirului de lângă drumul ce duce la Hezeriș. Adăpostul este deschis între orele 19.00 și 7.00.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Adoptând principiul că nimeni nu trebuie lăsat în frig și având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „BANAT” al județului Timiș face apel la populație pentru ca oamenii fără adăpost să nu rămână în frig.

„Rugăm cetățenii care observă persoane fără adăpost să sune la numărul unic de urgențe 112 și să ne anunțe locul unde se află acestea, iar echipajele de salvatori le vor prelua pentru a le transporta la adăposturi. Astfel, au fost executate peste 90 de misiuni, în care au fost  identificate 17 persoane fără adăpost, dintre care 12 au fost transportate la adăposturile speciale. Mulțumim pentru spiritul civic de care dați dovadă.”, a spus Elena Megherea, purtător de cuvânt ISU Timiș.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/