Fără mașini în zonele verzi! Primarul Borcean regândește zona centrală a Caransebeșului

Teiușul este considerat parc de către primarul Felix Borcean și zonă cu o parcarea goală și prea scumpă de către consilierii din grupul PSD. Aceștia spun că nu este normal ca parcarea din zona Gugulanu să fie goală pentru că intrarea cu mașina în parcare costă 10 lei. Și nu există tichet pentru o zi.

Controversele au fost înregistrate în cadrul ședinței de Consiliu Local, când consilierul PSD Daniel Isac a prezentat cazul său, spunând că nu este singurul. „Nu este normal să pui tichet de intrare atât de scump, pentru că nu suntem în Londra. Și ce este și mai deranjant, gândiți-vă că eu de exemplu merg dimineața cu copilul în parc, cu tot ce ține de necesitatea lui, plătesc 10 lei să intru și plec după o oră pentru că e mic și nu rezistă mai mult, iar după-amiază mai vin o dată. Ce fac, plătesc încă 10 lei?! Nu e normal! Dacă tot este așa de scump, atunci să poți intra și ieși cu mașina de câte ori vrei în acea zi”, spune consilierul Daniel Isac.

Cu toate că primarul Felix Borcean a insistat că nu au ce căuta mașinile în parc și de aceea a pus taxa de 10 lei pentru a reduce fluxul de mașini, în conferința de presă a explicat că are în vedere o altfel de abordare pentru Parcul Teiuș în 2018.

„Domnul Strejariu a venit la finalul ședinței cu o idee de care am să țin cont, ca parcurile Teiuș și Dragalina să fie închise circulației, de fapt în toate zonele verzi să fie interzis accesul cu mașini, ca să nu mai existe discuția că de ce e barieră, de ce nu e barieră. Parcul Teiuș sau Parcul Dragalina sunt zone strict interzise accesului oricăror mijloace rutiere cu excepția, evident, a ambulanței sau pompierilor. Dar vedeți că și aici există această problemă, pentru că în Parcul Teiuș sunt agenți comerciali, există cabana Formin, există stadionul unde este necesar accesul auto. Parcul Teiuș este un pic mai diferit față de alte parcuri din țară. În acest an ne propunem să creăm o altă cale de acces prin spate, prin dreptul fostelor terenuri de tenis, pe care de asemenea ne propunem să le reamenajăm. Această cale de acces va asigura intrarea în zona Teiuș a diferitelor autovehicule cu diverse ocazii: pentru evenimente sportive, evenimente culturale și așa mai departe”, a menționat primarul Caransebeșului, Felix Borcean.