Fără gunoi la periferie! Municipalitatea va crea un centru de colectare a deșeurilor inerte

Primăria Lugoj pune în premieră bazele unui centru de colectare a deșeurilor inerte, astfel încât resturile din construcții să nu mai fie aruncate la voia întâmplării la marginea orașului.

Administrația locală ia această măsură pentru ca lugojenii să nu mai arunce deșeurile provenite din construcții la marginea orașului sau pe malurile râului Timiș. Decizia înființării unui astfel de centru a fost luată după ce s-au înregistrat mai multe cereri din partea lugojenilor, care au semnalat că nu există în loc pentru aruncarea deșeurilor.

„Practic le oferim posibilitatea celor care își renovează sau își ridică o casă să poată scăpa mai ușor de deșeuri. Este inadmisibil ce se întâmpla până acum. Periferia orașului este plină de astfel de resturi provenite din construcții. Odată ce oferim lugojenilor un astfel de centru, nu mai exista nicio scuză pentru a arunca aceste deșeuri pe malurile râului Timiș sau la marginea orașului, în diverse zone.”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului. Centrul de colectare va prelua deșeurile contracost, urmând să fie stabilit și tariful, care va fi fixat în funcție de greutatea predată la acest centru.

Administrația lugojeană va avea în vedere înființarea unor centre pentru primirea de la populație și a altor tipuri de deșeuri, printre care mobilier vechi, textile sau echipamente electronice.