Starea recipientelor stradale de gunoi din Lugoj este din ce în ce mai jalnică, iar pe lângă faptul că majoritatea sunt fără fund, cele mai noi, amplasate în diverse locuri de pe malurile Timișului ori în zona centrală și a parcurilor din municipiu sunt devastate periodic de persoane fără urmă de minte sau bun simț.
Coșurile de gunoi rupte sau mâncate de rugină atrag atenția prin faptul că în jurul lor sunt mormane de resturi căzute prin găurile pricinuite de vechime și intemperii. Băncile au și ele un aspect obosit, adesea având vopseaua scorojită sau elemente lipsă. „Din păcate, adesea durata de folosire a coșurilor de gunoi din municipiu este scurtă, deoarece multe dintre acestea sunt vandalizate frecvent. Deși coșurile sunt din tablă, tot au reușit să le rupă. Asta e situația, cumpărăm, înlocuim. Se montează camere de supraveghere în oraș și sper ca în câțiva ani să avem o rețea video peste tot și apoi să se dea amenzi. Doar așa vom stopa fenomenul. Coșurile de gunoi se schimbă în urma sesizărilor sau la constatarea biroului tehnic atunci când se deplasează pe teren. Nu există un număr standard al acestora, se poate mări numărul de coșuri de gunoi și chiar ar fi indicat. Avem în vedere să suplimentăm numărul lor”, a declarat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.
Sesizările cu privire la aceste nereguli sunt numeroase, oamenii încercând să atragă atenția fie pe rețelele de socializare, fie în aplicația City Health, unde multe dintre acestea apar ca înregistrate și în curs de rezolvare. Cele mai multe situații ce privesc mobilierul urban vandalizat sau inutilizabil se înregistrează în Parcul Copiilor, Parcul „George Enescu”, străzile Gh. Doja, Bucegi, Al. Mocioni, precum și pe zonele de promenadă ale Timișului.