Suspectă de coronavirus, scăpată printre degete de autorități! A mințit că vine din Germania, dar s-a întors din Veneto, Italia!

Situație fără precedent în județul Timiș! O femeie a mințit că vine din Germania, dar autoritățile au descoperit că se întorcea din Veneto, Italia.

O femeie de 38 de ani din județul Gorj aproape că a reușit să păcălească autoritățile astfel încât să scape din carantină. A plecat din Italia cu un microbuz până la Munchen, de unde s-a urcat într-un alt autocar pentru a ajunge în Timișoara. A reușit să scape de filtrul polițiștilor de frontieră, astfel că, până ca minciuna să iasă la iveală, s-a mai urcat într-un autocar care se deplasa pe ruta Timișoara-Horezu. Autoritățile au aflat în cele din urmă că totul a fost pus la cale astfel încât femeia să scape de carantină. Întâmplarea a avut loc astăzi, confirmă oamenii legii, iar potrivit informațiilor, autovehiculul a fost oprit în județul Timiș în jurul orei 21.00.

„În urma unei sesizări a Poliției de Frontieră, a fost anunțată Poliția Rutieră despre faptul că acea femeie a declarat că vine din Germania și venea de fapt din Veneto. A fost oprit microbuzul. Persoana a fost plasată în carantină în județul Timiș, iar celelalte persoane au fost escortate către județele în care au domiciliile”, a declarat, pentru Express de Banat, Cornelia Bubatu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică.

Potrivit unor surse, în autocar s-ar fi aflat și oameni din județele Gorj, Caraș-Severin și Hunedoara. Conform noilor reglementări, nerespectarea normelor de carantină sau izolare la domiciliu se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

„Conform articolului 352 din Codul Penal, a fost întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi comunicare de informaţii false”, a declarat, pentru Express de Banat, Aurora Voicilă, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Timiș.