Lugojenii au așteptat nerăbdători deschiderea ștrandului în aer liber, din cartierul cu același nume. Deschis cu întârziere, acesta este accesibil din data de 10 iulie, zi în care a fost frecventat de 250 de persoane, la capacitate maximă, însă conform regulamentului, doritorii întârziați, dornici să se răcorească, au acces în incintă doar dacă alții, aflați înăuntru, o părăsesc.
Astfel, sâmbătă, 11 iulie, au fost circa 300 de persoane, deși cererea era mult mai mare, având în vedere că în Lugoj mai e deschisă doar piscina de la J’Adorre. Duminică, 12 iulie, nu a fost nimeni, din cauza vremii neprielnice. Pentru a respecta măsurile impuse de problemele create de noul coronavirus, oamenii au fost supravegheați în permanență de polițiști locali și salvamarii angajați. Baza de agrement a fost „vizitată” și de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș, însă conform reprezentanților administrației locale, aceștia nu au descoperit nereguli. La Ștrandul Municipal sunt funcționale bazinul de înot, râul interior, cele două jacuzzi și bazinul pentru copii.
Deși întârzierea cu care ștrandul a fost redeschis a oferit suficient timp pentru ca toate lucrurile să fie în regulă, administrația Boldea s-a dovedit incapabilă, după un an de lucrări, să ofere lugojenilor toate facilitățile pe care locația ar putea să le pună la dispoziție. Deși anul trecut au fost „inaugurate” pentru două zile, toboganele nu au nici acum aviz de funcționare, astfel că ele au rămas închise și vor mai rămâne o bună bucată de vreme. La fel și terenul de minifotbal, care de anul trecut stă nefuncțional pentru că administratorii ștrandului nu sunt în stare să pună un gard de protecție zonei. Colac peste pupăză, nici bazinul de sărituri nu poate fi folosit, fiind ceva probleme, care vor fi remediate în zilele următoare.
Inexplicabilă pare și decizia de a construi în spatele complexului un teren de tenis pe zgură, în condițiile în care pretabil pentru un ștrand ar fi fost un teren de nisip pe care să se poate juca fie volei, fie fotbal, astfel încât să poate beneficia de mișcare mai mult de două sau patru persoane, câte pot juca tenis. Curios este însă că toate lucrările ce se execută la Ștrand sunt făcute tot de fosta firmă Matcon, care a dat faliment, acum apărând sub o altă denumire, dar cu aceiași angajați și aceleași utilaje. Asta în timp ce garanția de bună execuție s-a cam scufundat în Râul Cleanului.
În fiecare zi de luni ștrandul este închis pentru igienizare, urmând să fie funcțional în intervalul marți – vineri, între orele 11.00 – 20.00 și sâmbătă – duminică, între orele 10.00 – 20.00. Intrarea este 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți.