Fără drone în zona aeroporturilor. Soluții de securitate, discutate la Timișoara

aeroport timisoara
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

La Timișoara a avut loc Adunarea Generală a Aeroporturilor din România. În cadrul ședinței, o companie a prezentat soluții de securitate anti-drone pentru aeroporturi. În viitor, un astfel de sistem va fi achiziționat și de Aeroportul Internațional Timișoara. 

În România se estimează că în următorii cinci ani vor fi peste 200.000 de drone. Intrarea acestora în spațiile aeroporturilor poate fi periculoasă.

„Numărul dronelor este în creștere. Estimăm că în România, în următorii cinci ani, vor fi peste 200.000 de drone. Siguranța traficului este cea mai importantă, iar pe viitor trebuie să găsim și noi soluții astfel încât să prevenim accesul dronelor în zonele aeroportuare. Sunt legi, dar peste 90% din încălcările regulamentelor se fac neintenționat. Se fac din necunoașterea legii, din necunoașterea reglementărilor, sunt drone operate de copii. Va trebui să lucrăm mai mult la conștientizare. Numărul de incursiuni care au trecut peste nivelul acceptat de lege, în spații neautorizate, este impresionant. Probabil există zone militare care au autorizație să distrugă o dronă. La ora asta noi nu avem voie să distrugem o dronă, dacă intră în spațiu și creează o problemă. Încă nu este foarte bine reglementat, dar cred că aeroporturile vor fi printre aceste autorități care vor fi autorizate, la fel ca unitățile militare, să distrugă o dronă., a declarat Daniel Stamatovici, directorul Aeroportului Internațional Timișoara.

la Timisoara: daniel stamatovici, directorul aeroportului international si david ciceo, directorul asociatiei aeroporturilor din romania

promovare banner maxagro Muzeul TM

Și păsările sunt o problemă pentru aeroportul din Timișoara, situat în afara orașului. 

Noi suntem departe de oraș, iar asta permite dezvoltare. Pe de altă parte avem zona agricolă, așa că sunt și multe păsări. Este posibil ca în viitorul apropiat să achiziționăm astfel de echipamente, care să monitorizeze în special păsările. Ele ar putea să fie utile și pentru drone, și pentru păsări. Toate aeroporturile au probleme cu păsările. Găsim și noi pe pistă bucăți de șoimi, intră în alice și sunt spulberați… Din fericire, noi nu avem păsări mari, pelicani, berze, care să provoace daune, dar avem șoimi, ciori, nu sunt atât de mari., a mai spus Daniel Stamatovici. 

De la începutul anului, pe Aeroportul Timișoara au ajuns puțin peste 1 milion de pasageri, ceea ce situează aeroportul pe locul patru în țară după București-Otopeni, Cluj-Napoca și Iași.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/