Fără biciclete în centrul Timișoarei. O nouă solicitare

bicicleta centru

Femeile liberale din Timiș se alătură demersului consilierilor locali PNL Timișoara cu privire la interzicerea circulația bicicliștilor în zona pietonală.

Solicitarea vine după ce, în urmă cu trei zile, o fetiță de doi ani a fost lovită grav de un curier pe bicicletă, în zona pietonală a Timișoarei. Asta ne arată, spun femeile din PNL, că autoritățile locale nu au în acest moment capacitatea de a verifica respectarea vitezei legale de 5km/h.

„Până la identificarea unei soluții corecte în acest sens, propunem revenirea la vechea reglementare care interzicea deplasarea persoanelor în acest mod. Pe de altă parte, recunoaștem faptul că fenomenul livratorilor pe bicicletă a crescut în ultimii ani, ceea ce contribuie semnificativ la dezvoltarea localurilor care comercializează produse de mâncare. În același timp, menționăm că apreciem mersul pe bicicletă ca fiind o activitate care trebuie încurajată, iar Timișoara trebuie să devină un oraș mai prietenos cu cei care preferă acest mijloc de transport sau care pur și simplu aleg să își petreacă astfel timpul liber. De aceea, facem apel la o abordare echilibrată care să nu afecteze sectorul HoReCa care deservește zona centrală a Timișoarei, dar în același timp să se ia în considerare siguranța trecătorilor, fără asumarea niciunui risc.”, au explicat femeile din PNL Timiș, într-un comunicat transmis presei.

Ele cer organizarea unei dezbateri pentru identificarea soluției potrivite.

Sunt convinsă că toate mamele din Timișoara vor să poată să se plimbe cu copii fără teama că în orice moment aceștia ar putea fi victimele unor accidente, așa cum am văzut că s-a întâmplat cu fetița de doi ani. Domnul primar Dominic Fritz, care până acum nu a avut nicio reacție despre evenimentul de vineri seara, poate să ne surprindă și să aibă o reacție administrativă și anume să înlăture pericolul: să interzică circulația bicicletelor în centrul pietonal. Nu ne permitem să fim relaxați pentru că orice zi care trece poate aduce noi astfel de tragedii. Mărturisesc că mă încearcă un sentiment de furie pentru faptul că avem acum această reglementare, în ciuda tuturor avertizărilor venite din partea consilierilor locali liberali și nu numai. Dar, nici acum nu e târziu să ne revenim!”, a transmis Sorina Ciurlea, președintele OFL Timiș.

CITEȘTE ȘI: Se solicită interzicerea bicicletelor în zona pietonală a Timișoarei

1000x100 (5)