Fără apă, dar cu Internet în aproape jumătate din comunele județului Caraș-Severin!

explo 1000x200

Tehnica bate civilizația! Chiar dacă multe dintre unitățile administrative-teritoriale nu beneficiază de alimentare cu apă sau canalizare, din acest an planurile Guvernului sunt mari.

Internetul a devenit indispensabil pentru cărășeni, astfel că Ministerul Comunicațiilor derulează un proiect de amploare care vizează mediul rural. Mai exact, acesta se referă la introducerea conexiunii de internet în 29 de localități. De altfel, modul în care se derulează implementarea acestuia este urmărit cu mare atenție de reprezentantul Guvernului în teritoriu. Planurile guvernanților au fost dezvăluite de prefectul de Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, astăzi, cu prilejul prezentării bilanțului instituției.

Cu același prilej, reprezentantul Guvernului în teritoriu a precizat că una dintre prioritățile sale în funcția pe care o deține este să asigure accesul la învățământ tuturor elevilor din județ. „Pentru 2015, vom urmări toate unitățile de învățământ din Caraș-Severin în legătură cu autorizațiile de funcționare, iar pe baza informațiilor pe care le obținem din teritoriu vom solicita sprijin de la Guvern, astfel încât copiii să beneficieze de condiții normale de studiu”, a spus prefectul județului, Silviu Hurduzeu. În egală măsură, acesta spune că va urmări modul în care se derulează investițiile din bani guvernamentali.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157650616628391″]

În ce privește activitatea pe anul 2014, acesta a adăugat că n-a fost un an ușor din cauza intemperiilor, dar și a celor două tururi de scrutin pe care instituția pe care o conduce le-a organizat. Partea bună a lucrurilor însă a fost că cei de la centru au alocat nu mai puțin de 9 milioane de lei pentru refacerea infrastructurii distruse de inundații, iar alte sume importante de bani au ajuns în Caraș-Severin pentru investiții.