Fântânile publice din Lupac nu au nici acum apă potabilă

apa fantana

A trecut o lună și jumătate de la poluarea accidentală a râului Gelug care traversează comuna Lupac. Tot de atunci, apa din fântâni a fost declarată nepotabilă. Problema nu s-a rezolvat nici până acum.

Fântânile publice din comuna Lupac „suferă” și acum de pe urma poluării accidentale de la mijlocul lunii iunie. Direcția de Sănătate Publică anunță că apa nu este nici acum potabilă, dar că în curând se vor recolta din nou probe pentru a vedea dacă situația s-a îmbunătățit.

Deocamdată se așteaptă ca Primăria Lupac să asaneze fântânile, iar mai apoi să solicite Direcției de Sănătate Publică o substanță specială numită Clorom, care are rolul de a dezinfecta fântânile. Abia după aceea se pot preleva noi probe de apă pentru a vedea dacă a devenit potabilă.

Primarul Marian Vlasici spune că și el îi pe cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic”. „S-a scos o dată apa, s-a făcut tratament, dar apa nu este potabilă. Urmează pompierii să ne dea din nou mașina pentru scos apa, depinde de ei, ei ne ajută. Probabil săptămâna viitoare.”, ne-a declarat primarul din Lupac.

Deși administrația locală a afișat pe toate fântânile mesajul că apa nu este potabilă, primarul spune că oamenii continuă să consume de acolo, bazându-se pe faptul că de acolo au băut dintotdeauna.

CITEȘTE ȘI: Poluarea de la Lupac a fost accidentală, nu o problemă tehnică!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/