Fântâni în Centrul Civic, lac la Gura Jgheabului!

Asfaltarea străzilor din Oţelu Roşu reprezintă o prioritate pentru administraţia locală în 2015, dar până să se bucure de asfalt ca-n palmă cetăţenii oraşului vor avea o zonă de agrement deosebită şi sunt şanse mari să se poată plimba într-un Centru Civic care va schimba faţa oraşului.

Nu mai vorbim acum doar de proiecte aşternute pe hârtie, ci de paşi concreţi făcuţi pentru realizarea lor. Imediat ce vremea va permite, excavatoarele vor fi puse în mișcare. Mai întâi, la Gura Jgeabului.

Acest proiect era pregătit de anul trecut. Începând de luna viitoare ne apucăm de amenajarea zonei de agrement. Această investiţie se va face cu bani de la bugetul local, cu excepţia terenului sintetic de fotbal dotat cu nocturnă, care e depus la Ministerul Tineretului şi Sportului. Sper ca doamna ministru Gabriela Sabo să fie cu ochii şi pe Oţelu Roşu. Această zonă înseamnă un proiect amplu, pentru că, pe lângă acest teren de fotbal, vor apărea două terenuri noi de tenis, parcul de joacă pentru copii va fi modernizat, aleile reabilitate, băncile schimbate şi introdus iluminatul public, pentru că în momentul de faţă această zonă nu este iluminată”, a dezvăluit Luca Mălăiescu.

Pe lângă asfaltarea aleilor, montarea de băncuţe şi stâlpi de iluminat, amenajarea a două terenuri de tenis şi a parcului pentru copii, locuitorii din Oţelu Roşu vor mai avea parte de o surpriză. „Cel mai mult mă încântă un mic lac de acumulare cu ponton şi cu cinci sau şase hidrobiciclete, pentru ca bunicii, părinţii şi copiii să beneficieze de un loc de agrement adevărat la Oţelu Roşu. Nu este o sumă colosală, se poate realiza, deoarece facem lucrări şi în regie proprie. Este un proiect care se va finaliza cu siguranţă”, a promis primarul.

De transformări spectaculoase se va bucura şi centrul oraşului, care va oferi un adevărat spectacol de apă şi lumină, ceva asemănător cu fântânile din centrul oraşului maghiar Gyula. „Am terminat încă de anul trecut proiectul privind modernizarea Centrului Civic. În zilele următoare vom scoate pe SEAP proiectul pentru a fi licitat. Este un proiect de aproximativ 400.000 de euro plus TVA, un proiect deosebit, la care ţin foarte mult. Sper să reuşim să-l finalizăm anul acesta, pentru că ar schimba toată faţa centrală a oraşului nostru”, a declarat Mălăiescu.