Fântâna ornamentală cu jeturi de apă şi beculeţe va deveni realitate la Timişoara, la un an de la aflarea câştigătorului licitaţiei

Cartierul Dacia din Timişoara va avea în sfârşit fântână cu jeturi de apă şi beculeţe. După un an de aşteptare de la aflarea câştigătorului licitaţiei pentru realizarea investiţiei, se pare că lucrările efective vor începe.

Acestea vor fi executate de o firmă din Râmnicu Vâlcea, suma alocată este de peste 500.000 de lei, iar sursa de finanţare este bugetul local. Suprafaţa construită a fântânii măsoară 362,72 mp. Durata de realizare a lucrării este de 12 luni.

„Suntem în sfârşit în faza de a preda amplasamentul pentru fântâna ornamentală din cartierul Dacia. Totul este pregătit şi în această săptămână vom preda amplasamentul, va începe organizarea de şantier şi apoi vor începe lucrările efective. Să sperăm că vremea va fi mai prielnică de acum încolo şi că se va putea lucra ore multe pe zi, în aşa fel încât acea fântână să fie dată în funcţiune.”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timişoarei.

Edilul a mai anunţat că în zona respectivă vor fi montate şi obstacole în formă de U, pentru ca şoferii să nu se mai urce cu maşinile pe trotuare, însă aşteaptă venirea ploii pentru a putea realiza această lucrare.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Se vor monta şi nişte obstacole pentru a nu mai urca maşinile pe trotuare, la cererea cetăţenilor. Acestea sunt pregătite, dar nu pot fi urcate pentru că aşteptăm ploaia. Tot cetăţenii au observat că atunci când plouă bălteşte apa pe trotuare. Am vrea să intervenim întâi din acest punct de vedere şi după aceea să montăm acele obstacole, pentru că altfel nu mai avem acces cu utilajele. Problemele vor fi rezolvate şi cele cu băltitul apei şi cea cu obstacolele de protecţie.”, a conchis edilul Timişoarei.

Sursa foto: De Banat.ro

publicitate si promovare online banner maxagro