Familiile beneficiare de ajutor social din Anina, scutite de la plata chiriilor

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Aproape 80 de familii de pe raza orașului Anina care beneficiază de ajutor social vor fi scutite de la plata chiriilor locuințelor sociale în acest an. Inițiativa primarului Gheorghe Romanu a primit undă verde din partea aleșilor locali cu ocazia ședinței ordinare a Consiliului Local de la finele lunii ianuarie.

Chiar dacă sumele percepute/locuință nu depășesc 40-50 de lei, în funcție de suprafață, acești bani pot însemna totuşi enorm, mai ales atunci când vine vorba despre familii cu minori în întreținere sau despre persoane vârstnice fără sprijin al căror singur venit îl reprezintă ajutorul social. Astfel, votul pozitiv al consilierilor locali vine în consolidarea câtorva obiective prioritare ale actualei administrații publice locale, mai exact: prevenirea și combaterea marginalizării sociale, diminuarea situaţiilor de risc a categoriilor vulnerabile și defavorizate, oferirea de facilități corespunzătoare nevoilor publicului țintă.

„De această facilitate vor beneficia 79 de familii. De precizat este faptul că ajutorul social pornește de la 140 de lei până la 600 de lei. Ca atare, am considerat oportun să le venim în ajutor prin această scutire. Astfel, acei 40-50 de lei le vor rămâne oamenilor în buzunar, bani cu ajutorul cărora își pot procura cele necesare traiului de zi cu zi (alimente, medicamente). Totodată, noi, reprezentanții Primăriei Anina, oferim persoanelor cu ajutor social și o masă caldă, în mod gratuit, la Cantina Socială a orașului.”, a explicat viceprimarul Aninei, Daniel-Ion Danu.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/