Familia Teatrului de Vest s-a mărit cu doi actori!

teatru
1000x100

Doi tineri din Bacău și Bocșa completează, din această lună, colectivul teatrului reșițean. Aceștia sunt câștigătorii concursului pentru ocuparea a două posturi de actori debutanți, organizat în decembrie anul trecut de instituția de cultură. Ambii sunt absolvenți ai Facultății de Teatru, iar unul dintre ei își va face debutul pe scena teatrului reșițean mâine-seară, în spectacolul „O noapte furtunoasă”.

Începutul de an aduce vești bune pentru teatrul reșițean, după ce managerul instituției, Florin Ionescu, a anunțat că, din această lună, Ioana Dobrea (Bacău) și Alexandru Dan Moldovan (Bocșa) s-au alăturat echipei de actori din Teatrul de Vest.

Ei sunt câștigătorii concursului din luna decembrie pentru ocuparea a două posturi de actori debutanți, deci, iată că, trupa Teatrului de Vest s-a întărit cu încă doi tineri și mai urează alți trei, în luna martie. Cel puțin sperăm că așa se va întâmpla, căci avem promisiunea Consiliului Județean că vom mai primi încă două posturi noi pentru actori debutanți, plus încă unul pe care noi dorim să-l transformăm din sufleor în actor. Dacă vom reuși acest lucru, trupa va ajunge la 14 actori și deja începem să arătăm ca o trupă serioasă de teatru care va putea ataca aproape orice text.”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, managerul Teatrului de Vest din Reșița, Florin Ionescu.

tineri actori

Cu această ocazie, Ionescu a anunțat și numele primei piese din acest an, care se va juca la Reșița, vineri, 14 ianuarie, de la ora 19. Este vorba despre spectacolul „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale, în regia lui Emanuel Petran. În spectacolul de mâine va juca și tânărul bocșan Alexandru Dan Moldovan ( foto dreapta), la adresa căruia regizorul Emanuel Petran a avut numai cuvinte de laudă.

„Spre bucuria noastră, vineri, jucăm cu casa închisă. Am vândut toate biletele și pentru că, în actualele condiții de pandemie, nu avem voie să jucăm cu sala plină. Sperăm să placă publicului, iar prin acest spectacol vom omagia și noi Ziua Națională a Culturii. Deci, premiera debutului de an o facem cu Caragiale, spectacolul urmând a fi reprogramat la Reșița și în 23 ianuarie, tot de la ora 19.00. Duminica aceasta, în 16 ianuarie, de la ora 11.00, lansăm o nouă invitație, de această dată la spectacolul «Cu vaporul spre stele», iar săptămâna viitoare, joi, mai exact, în 20 ianuarie, vom readuce pe scenă spectacolul «Adulter», de Constantin Ranin.”, a precizat Florin Ionescu.