UPDATE. Familia Cârpaci, fraudă cu fonduri UE. Sunt percheziții în Banat

livadaook

DNA face, joi, percheziții într-un dosar de fraudă cu fonduri europene. Vizată este familia Cârpaci, care ar fi obținut finanțări ilegal.

Mai mulți membri ai clanului și apropiați ai lor ar fi creat mai multe firme prin care au cerut fonduri pentru a înființa livezi ecologice. Au primit banii, dar livezile nu există în realitate.

Prejudiciul ar ajunge la 2 milioane de lei.

Suspecții sunt acuzați de infracțiuni împotriva Uniunii Europene, fals în înscrisuri și uz de fals.

Update, ora 11:45

Perchezițiile au loc în 3 locații din Caransebeș, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016 – 2022, în legătură cu obținerea nelegală de fonduri europene, în contextul implementării unor proiecte  derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR)”, a transmis DNA la solicitarea Express de Banat.

1000x100 resita 02