Facturi mai mici cu 40%! Primăria Băile Herculane a schimbat furnizorul de energie electrică!

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Unul dintre marile planuri ale administrației locale din Băile Herculane a fost pus în aplicare. Primăria a schimbat furnizorul de energie electrică, iar prețul plătit a scăzut cu aproape 40%.

În luna noiembrie, primarul Cristian Miclău anunța că intenționează să schimbe furnizorul de energie electrică, Enel Distribuție. Deși orașul a furnizat energie în sistemul național, Enel nu a acceptat compensarea, pe motiv că parcul fotovoltaic al stațiunii asigură o putere prea mică. „Am rezolvat în proporţie de 50% cu parcul fotovoltaic. S-a finalizat lucrarea, am furnizat energie în sistemul naţional, la Enel Distribuţie, dar în schimb nu s-a compensat. Deci a fost construit pentru a diminua consumul cu iluminatul public şi cu unităţile pe care le avem noi în subordine. Nu am putut face o compensare cu furnizorul nostru de energie. Motivaţia dânşilor a fost că nu pot accepta decât de la 2 MW în sus, iar noi avem o putere de 0,85 MW”, a declarat Cristian Miclău, primarul orașului Băile Herculane, în luna noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Primăria din Băile Herculane schimbă furnizorul de energie electrică. „Trebuie să scoatem un cost cât mai mic”

promovare banner maxagro

Pentru a reduce cheltuielile, administrația stațiunii a căutat un alt furnizor, care să accepte compensarea energiei. Firma declarată câștigătoare este EVA Energy, autorizată de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul energiei din anul 2014. Contractul cu noua societate a fost încheiat în luna decembrie pe o perioadă de un an, cu posibilitate de prelungire.

După prima lună de consum, rezultatele sunt îmbucurătoare. Dacă în luna ianuarie 2016 factura de energie electrică a fost de 21.750 de lei, în luna ianuarie a acestui an prețul a scăzut cu aproape 40%, până la 13.500 de lei. Primăria Băile Herculane este convinsă că acest cost va continua să scadă treptat, odată cu încălzirea vremii.

publicitate tmc 640