FABULOS. Condamnatul Ionesie Ghiorghioni, prins la furat! Hârtii care pot însemna alți ani grei de pușcărie!

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean a ajuns aseară la Poliția Orașului Oțelu Roșu după ce nepotul său, cu care se află într-un conflict deschis de mai mulți ani, i-a anunțat pe oamenii legii că a intrat prin efracție în Composesoratul Bucova și a furat mai multe documente! Dovezi ale altor infracțiuni, după cum e convins Romeo Răduță!

Ghiorghioni e condamnat deja, în primă instanță, în două dosare de corupție. În total ar trebui să execute peste zece ani de pușcărie. Asta, dacă sentințele Tribunalului Caraș-Severin vor fi păstrate și de Curtea de Apel Timișoara. Până la pronunțarea unor verdicte finale, fostul vice CJ are însă toate șansele să se aleagă cu un nou dosar penal. Potrivit nepotului său, acesta a profitat că în clădirea în care se află sediile Composesoratului Bucova și al Asociației Clubul de Vânătoare „Iezerul Bucovii“, al căror președinte a fost, funcționează și o farmacie și astfel a reușit să pătrundă în birourile composesoratului și clubului.

„A profitat de faptul că ușa de la intrare în clădire era deschisă și, în timp ce soția sa a ținut-o de vorbă pe farmacistă, el a intrat in biroul composesoratului, cu chei potrivite, a rupt sigiliile și a sustras mai multe documente, în original, atât de la composesorat, cât și de la clubul de vânătoare, de unde a fost schimbat din funcțiile de președinte. Cele mai importante documente au fost cele de la club. Este vorba de documente referitoare la intabulări de terenuri, hârtii și schițe realizate în composesorat. Birourile au fost sigilate împreună cu Poliția prin iunie 2015, pentru că dispăruseră documente de la Composesorat. S-au sigilat ca să nu mai intre nimeni acolo până la rezolvarea litigiului. A luat documente în original, am sunat la Poliție și l-au oprit în trafic la Voislova. Au găsit actele în mașina lui, a fost condus la Poliția Oțelu Roșu. Documentele au rămas la Poliție pentru că e sesizare făcută pentru furt. Ghiorghioni a spus că el este șef, că el va conduce și din pușcărie. Am fost la Bucova, s-au făcut verificări la fața locului, el a recunoscut că a intrat și a spus că sunt documentele lui“, a declarat Romeo Răduță pentru expressdebanat.ro.

Răduță e convins că unchiul său a sustras toată documentația unui proiect european pentru amenajări de drumuri forestiere, cu o valoare de 1,4 milioane de euro, aflat în faza licitației, cu un scop precis: „Cred că încearcă să vândă composesoratul și să cesioneze clubul de vânătoare. A mai încercat și nu a reușit. E diabolic!“ Contactat de Redacția Express de Banat, Cosmin Bolosin, avocatul lui Ionesie Ghiorghioni, a spus că nu știe nimic despre acest incident.

UPDATE, ora 16.30

Cecilia Dăneț, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin, a confirmat faptul că Ionesie Ghiorghioni a fost oprit în trafic de o patrulă a Poliției Orașului Oțelu Roșu. “A fost o sesizare cu privire la faptul că din sediul Composesoratului Bucova au fost sustrase documente. Polițiștii au oprit în trafic un bărbat care avea asupra lui înscrisuri și documente. S-a întocmit dosar penal instrumentat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caranabeș și urmează a se stabili dacă persoana în cauză avea sau nu dreptul de a intra în acel imobil”, a precizat reprezentantul Poliției.

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!