Fabulații! Tot ce se spune despre averea familiei Pascu din Bocșa sunt pure invenții

untitled design set 970x90 px

După ce ani buni a ocupat diferite funcții în administrația centrală, Mirel Pascu se întoarce la prima dragoste. Mai precis, încearcă să ajungă din nou primar al orașului Bocșa. Ca în orice campanie electorală, Pascu are și el parte de tot felul de acuze venite din partea adversarilor politici.

Lor, dar nu numai, Pascu le spune că multe lucruri care se povestesc despre el sunt născociri și nimic altceva. „Au apărut tot felul de legende despre averea familiei și de aceea aș vrea să spun cum stau lucrurile. Una dintre ele, care circulă de ani buni în Bocșa, este că aș fi deținătorul unei plantații care se află în oraș în cartierul M F A. Aproximativ 60 ha de teren, deținute de o societate comercială, de pe vremea când eram primar. Este o plantație de pe vremea lui Ceaușescu și s-a încercat revigorarea ei de către această societate, ca ea să nu se piardă. Este o plantație de meri și pruni. Nu este a mea, dar cunoscând situația ei, am recomandat ca cineva să aibă grijă de ea, un fost coleg de-al meu de la liceu. De acolo concluzia că e plantația mea, dar dacă cunoșteam pe altcineva mai bun, îi recomandam același lucru. Firma nefiind din Bocșa, sigur că întreabă de recomandări și normal că am mers mereu la invitațiile lor. Întâmplarea face ca sora mea să aibă o clădire în apropiere, de aproximativ 180 de metri pătrați, cu o mică gospodărie. Tot urcând acolo, oamenii au văzut și au lansat zvonul.”, explică Pascu.

Candidatul PSD povestește și alte lucruri legate de averea sa și a familiei sale, tocmai pentru a risipi orice urmă de îndoială.

„În anul 2000, când eram pe la Organizația de Tineret a PSD, părinții mei au achiziționat o clădire în Bocșa vizavi de uzină, lângă Școala Profesională, o clădire fără acoperiș. La vremea respectivă, au depus o sumă de bani la o licitație, dar nicio legătură cu primăria. A fost un program de închidere a zonelor miniere și atunci au fost achiziționate mai multe bunuri, obiecte, clădiri. Au luat și un credit pentru clădire, credit pe care eu l-am achitat ulterior, între timp clădirea a rămas în patrimoniul familiei. Vorbesc de acum 20 de ani, iar în 20 de ani am reparat-o cât de cât, am avut șansa că la un moment dat a venit în oraș magazinul Profi care ne-a propus chirie X, dar mai mică pentru că clădirea necesita reparații. Dânșii au investit și au făcut și ne-am bucurat că vin la clădire, cred că oricine proceda la fel.”, a relatat acesta.

În opinia lui Mirel Pascu, lucrurile spuse despre el sunt bombastice și, dacă există o clădire achiziționată în împrejurări dubioase, cei care au cunoștință despre așa ceva să vină să dovedească. Social-democratul este dispus să o doneze.

(E)

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/