„Fabricat în România” este centrul programului de guvernare al PSD!

fresh fruits at a market

PSD transmite un mesaj clar și puternic pentru susținerea companiilor românești, indiferent de domeniul de activitate. Acum, mai mult ca oricând, producătorii români au nevoie nu doar de sprijinul Guvernului, ci și de cel consumatorilor! În viziunea Partidului Social Democrat, România nu poate rezista fără politici publice coerente care să susțină antreprenorii, fermierii, producătorii români.

Un produs fabricat în România, cu responsabilitate și de calitate, înseamnă siguranța locurilor de muncă pentru români, înseamnă stabilitate și predictibilitate. Orice inițiativă în acest sens va găsi un partener și un aliat în PSD, susține senatorul cărășean Ion Mocioalcă.

„PSD a pus de fiecare dată în centrul deciziilor sale agricultura românească și tot ce ține de producția autohtonă! Iar alături de ministrul Agriculturii și cel al Finanțelor s-a discutat cu reprezentanții fermierilor despre cum le putem veni în ajutor în această perioadă dificilă.”, transmite parlamentarul, care adaugă că primii pași au fost deja făcuți:
– acordarea la timp a plăților pentru fermieri;
– continuarea programelor pentru susținerea producției autohtone: programul Tomata, programul Usturoiul și subvenționarea accizei pentru motorina folosită în agricultură;
– îmbunătățirea și dezvoltarea programului Agro IMM Invest.

De asemenea, s-a intrat în linie dreaptă cu lansarea Programului „Rural INVEST” prin care sunt oferite garanții guvernamentale de până la 90% pentru companiile care își localizează producția în mediul rural și urban-mic. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), Fondul Român de Contragarantare şi Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) trebuie să asigure companiilor românești resursele financiare necesare pentru a produce bunuri și servicii de calitate.

„PSD este singurul partid din România pentru care siguranța alimentară și stimularea creșterii producțiilor fermierilor locali reprezintă prioritate națională. Hrana sănătoasă pentru fiecare român și susținerea permanentă a producătorilor autohtoni, prin investiții în domeniul agroalimentar, este strategia PSD pentru a readuce agricultura românească în competiția europeană.”, concluzionează Ion Mocioalcă.

banner 970 x 250