Fabian Burdea oferă lemnului trăinicie! Sculpturile sale au făcut înconjurul țării

Fabian Burdea, omul care dă viață lemnului, trăiește la Glimboca, modest, cu frică de Dumnezeu și cu speranța că din mâinile sale harnice vor ieși adevărate opere de artă.

Sculptorul cu drujba în lemn s-a făcut remarcat după ce a apărut alături de o echipă de maeștri în sculptură în lemn la emisiunea „Românii au talent”, în octombrie 2017. El reușește ca dintr-o bucată de lemn să ofere o adevărată operă de artă. De altfel, îl are ca model pe Constantin Brâncuși, sculptorul sufletului românesc.

O parte dintre lucrările mele sunt expuse la Glimboca, unele în fața Primăriei, realizate cu ocazia Centenarului, altele în deja cunoscuta locație La Mușa, al cărui patron a avut bunăvoința să mă găzduiască, oferindu-mi un atelier în aer liber, aici unde eu vin după primul serviciu și îmi continui munca. Cea mai recentă comandă o am de la Mănăstirea cu Centrul Social Sfânta Treime de aici din Glimboca, lucrez la o sculptură, dintr-un buștean de 2,2 m cu diametrul de 86 de cm, care-l întruchipează pe Domnul Isus Hristos răstignit pe Cruce, un monument care mi-a fost comandat pentru cinstirea părintelui Nicolae Rădulescu, cel care a fost sufletul acestui așezământ și care va fi sfințită la jumătatea lunii septembrie.”, ne-a declarat Fabian Burdea.

Nebunia drujbei în lemn a început-o în urmă cu 7 ani, la o ambiție după ce urmărea reportaje realizate în Canada și USA despre oameni care cu drujba în mână realizează adevărate opere de artă, astfel că și-a luat inima în dinți și a început acest proiect, iar prima sculptură, un urs, a păstrat-o acasă la loc de cinste. El realizează lucrarea în proporție de 85-95% doar din drujbă, restul ține de detalii și finisaje. La începutul carierei Fabian Burdea a donat primele trei sculpturi persoanelor care i-au influențat cariera. Pentru că vrea să se considere urmaș al dacilor drepți, neînfricați și dârji, el a sculptat cu drujba mai multe figuri de daci, preoți daci, dar și păsări și animale precum vulturi şi urși sau chipurile lui Traian și Decebal, expuse în fața Primăriei Glimboca.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/