Consiliul Județean Timiș a predat amplasamentul constructorului care se va ocupa de lucrările de modernizare a drumului județean 691, extinderea la patru benzi a tronsonului care trece prin localitatea Dumbrăvița. Banii vin de le Uniunea Europeană, iar lucrările sunt estimate să fie gata în octombrie 2022.
Extinderea la patru benzi a DJ 691 ar urma să fluidizeze traficul din localitatea Dumbrăvița, dar și de la intrarea în Timișoara, pe Calea Lipovei.
„E un proiect cu finanțare europeană, un proiect de anvergură, de mai multe zeci de milioane de lei, care face parte din proiectul de a realiza un acces mult mai facil la autostrada A1 și de a decongestiona traficul și de a reduce poluarea în Dumbrăvița și la ieșirea din Timișoara, pe Calea Lipovei. Rog constructorul să facem această lucrare cât mai rapid, toate autoritățile implicate să rezolve toate problemele care sunt inerente oricărui proiect și să facem din acest proiect unul de succes. Proiectul a avut sincope în trecut, s-a împotmolit de mai multe ori. Ne am lovit de birocrație excesivă, de lipsă de acțiune.”, a spus președintele CJ Timiș, Alin Nica.
Lucrările vor fi realizate de Technocer.
„Noi ne vom apuca de lărgirea lui, făcând câte o bandă suplimentară pe fiecare sens. Primul pas pe care îl facem va fi dezafectarea liniei contact și a stâlpilor existenți, după care trecem efectiv la treabă să începem săpăturile. Investiția care se derulează – obiectul 1 – până la centură și obiectul 2 – până la autostradă e în valoare de 51 milioane lei, plus TVA, banii veniți prin fonduri europene și sperăm ca prin investiția făcută să realizăm ce ne-am propus.”, a declarat reprezentantul societății constructoare.
„Aș vrea să gândim în afara cutiei și proiectantul, și constructorul, să găsim cele mai bune soluții, astfel încât acest proiect să fie unul de succes.”, a completat primarul localității Dumbrăvița, Horia Bugarin.
Prin modernizarea DJ 691, lărgirea la patru benzi a sectorului km. 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timișoara și Centura Timișoara – Autostrada A1 (km. 12+975), autoritățile își propun să stimuleze mobilitatea regională prin conectarea nodurilor secundare la infrastructura TEN-T și să elimine blocajele din cadrul infrastructurilor rețelelor majore pe teritoriul județului Timiș. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 80,3 milioane lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 57,6 milioane lei. Data finalizării proiectului ar fi 30.09.2022.