Procurorii anticorupție au evaluat la aproape 15.000 de lei șpaga pe care Nely Ciobanovschi ar fi cerut-o lui Nicolae Staicu, fiul patronului Staicons, pentru ca Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara să facă recepția lucrărilor „în bune condiţii“.
Nely Silvia Ciobanovschi avea o locuință în București, dar și o casă de vacanță în Snagov, pentru care, probabil, mai avea nevoie de anumite bunuri electrocasnice. Astfel, în ziua în care s-a făcut recepția lucrărilor pe DN 58B, aceasta a venit la Băile Herculane și s-a cazat chiar la Hotelul Geta, deținut de familia Staicu. Aici i-a dat lui Nicolae Staicu, susţin procurorii, un bilet cu aparatura de care ar avea nevoie: un televizor cu telecomandă, o pereche de ochelari 3D, o consolă playstation, un expresor de cafea şi o maşină de tuns iarba. Pe bilet mai apărea numele unui intermediar și numărul acestuia de telefon.
CITEȘTE ȘI: DNA, pe drumul spre Cascada Bigăr! Omul de afaceri Staicu, trimis în judecată pentru dare de mită!
„Din actele de urmărire penală administrate în cauză rezultă faptul că la data de 29 11 2010 o comisie formată din mai mulți angajați ai CNADNR și ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara, comisie condusă în calitate de președinte de inculpata Ciobanovschi Silvia Nely, a procedat la recepționarea lucrării «Consolidare DN 57B km 69+000-78+900; 82+600-97+675», lucrare executată de o asociere de societăți comerciale, având ca și lider SC (….) SRL. Anterior deplasării în teren, membrii comisiei de recepție s-au întâlnit cu reprezentanții societăților comerciale executante, cu proiectantul și consultantul lucrării, precum și cu ceielalți invitați la hotelul-restaurant (….), aparținând SC (….) SRL, ocazie cu care inculpata Ciobanovschi Silvia Nely i-a pretins inculpatului Staicu Nicolae Dumitru să îi fie achiziționate și remise bunurile mai sus menționate, acestea fiind scrise pe un bilet alături de numărul de telefon al (….), în schimbul acestor bunuri urmând ca activitatea de recepție a lucrării să se desfășoare în bune condiții pentru SC (….) SRL.
Inculpatul Staicu Nicolae Dumitru a fost de acord cu această solicitare și a înmânat un carnet de cecuri al SC (….) SRL, având file semnate și ștampilate precum și biletul pe care erau menționate bunurile, suspectului (….), angajat al SC (….) SRL, solicitându-i ca în zilele următoare să se deplaseze în București și să ia legătura cu (….) pentru a achiziționa și preda acestuia bunurile menționate”, scriu procurorii anticorupție în rechizitoriu.
„La aceeași dată a fost întocmit procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor, cu încălcarea dispozițiilor HG 273/1994, în sensul neîntocmirii anexelor 2 și 3 la procesul verbal, deși au fost constatate categorii de lucrări executate necorespunzător și categorii de lucrări neexecutate.
Ulterior, în cursul lunii decembrie 2010, suspectul (….) s-a deplasat în București și a achiziționat un televizor marca (….) cu telecomandă, o pereche de ochelari 3D marca (….), un adaptor marca (….), o consolă playstation marca (….) cu telecomandă, bunuri ce au fost predate numitului (….), iar în cursul aceleiași luni au fost comandate online un expresor de cafea marca (….) şi o maşină de tuns iarba marca (….) cu un acumulator, bunuri ce au fost livrate la domiciliul inculpatei Ciobanovschi Silvia Nely.
Contravaloarea tuturor bunurilor a fost achitată de SC (….) SRL, iar bunurile au fost identificate la imobilele deținute de inculpata Ciobanovschi Silvia Nely în București și Snagov, cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate”, mai arată procurorii în rechizitoriu. Aceștia precizează că valoarea bunurilor primite ca șpagă este 14.746,9 lei.