Expoziție în fosta Cancelarie de Război din Timișoara. Până când poate fi vizitată?

Fosta clădire a Cancelariei de Război din Timișoara, aflată pe strada Vasile Alecsandri, a fost transformată în galerie de artă. Sunt expuse lucrărilor artiștilor care s-au remarcat timp de patru veacuri în orașul de pe Bega.

,,Am deosebita plăcere de a vă invita la un finisaj – un proiect pe care am fost invitat să îl îngrijesc într-un spațiu excepțional din Timișoara. Invitați să îngrijim această expoziție, ne-am propus să creăm o punte peste generații, să prezentăm actualitatea actului creativ, indiferent de vârstă și limbaj. Arta contemporană nu are naționalitate, nu cunoaște limite spațiale, granițe, nu are pașaport, nu are culoare politică și nici vârstă. Credem în importanța Școlii de artă de la Timișoara, în maeștrii formatori și în viitorii maeștri care, la rândul lor, continuă să inspire și să formeze noi generații de artiști.”, a spus artistul Andrei Jecza.

 

leader board 728 x 90 px

În cadrul expoziției pot fi văzute lucrărilor următorilor artiști: Roman Cotoșman, Constantin Flondor, Peter Jecza, Paul Neagu, Ciprian Radovan, Doru Tulcan, alături de Dacian Andoni, Popa Laurian, Liliana Mercioiu, Mircea Popescu, Nueleanu Bogdan, Petrica Stefan și Miki Velciov.

Cei care doresc să vadă expoziția trebuie să se programare online, deoarece accesul persoanelor este limitat. Galeria este deschisă luni, marți, joi și vineri în intervalul orar 15.00-19.00 și în zilele de weekend de la 11.00 la 16.00. Expoziția rămâne deschisă până în 10 noiembrie.