Expoziție dedicată artiștilor fotografi ucraineni, la Facultatea de Arte a Universității de Vest din Timișoara

expo
po 1000x100px (3)

La Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design din Timișoara are loc joi, de la ora 14, vernisajul expoziției „INTERFOTO” – ediția 2022 – Ucraina. Expoziția este realizată în parteneriat cu artistul fotograf Anna Safronova din Kiev și este dedicată tinerilor artiști fotografi ucraineni, în contextul socio-politic din Ucraina. 

Anna Safronova urmează studiile postdoctorale la Universitatea de Vest din Timișoara. Ea spune că în Ucraina, în special în Kiev, se află o mare concentrație de artiști fotografi. Iar expoziția vrea să îi familiarizeze pe vizitatori cu fenomenul fotografiei din Ucraina și cu lucrările concrete ale artiștilor de acolo.

„Kievul poate fi numit într-adevăr un oraș fotografic, bogat în studiouri foto, școli de fotografie, cercuri fotografice și galerii de artă. În consecință, numărul fotografilor cu proiecte proprii, atât comerciale, cât și artistice, crește în fiecare an. În ultimul an, la Kiev au avut loc frecvent festivaluri, expoziții și târguri de fotografie, precum și festivaluri de carte ale artiștilor fotografi ucraineni. Deși expoziția INTERFOTO 2022 UCRAINA a fost organizată într-un interval de timp foarte scurt, aceasta include, în schimb, o colecție de lucrări ale unor fotografi complet diferiți, cu care am avut plăcerea de a comunica și de a lucra. Toți acești oameni și-au exprimat disponibilitatea de a se angaja în proiect. Din păcate, mulți dintre ei au fost nevoiți să părăsească urgent țara, iar multe lucrări s-au pierdut sau au fost lăsate în patria lor, fără posibilitatea promovării în continuare a acestora. (…) Lucrările prezentate sunt create de artiști de diferite vârste, experiență și abilități profesionale, precum și nivel de recunoaștere, deși toate sunt interesante și originale în felul lor.”, a spus Anna Safronova.

Expoziția poate fi vizitată în Galeria MANSARDA a Facultății de Arte și Design Timișoara, strada Oituz nr.4, în perioada 30 iunie – 7 iulie 2022, sau online pe www.arte-fact.uvt.ro.

1000x200 dacus 02

 

afis expo ucraina1

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px