Expoziție de pictură și sculptură inspirată din lucrările lui Michelangelo, la Timișoara

afiș luminaingerilor. dar divin

Peste 100 de lucrări de pictură și sculptură vor putea fi admirate în cadrul unei expoziții inspirată din operele lui Michelangelo. Evenimentul are loc la Timișoara, fiind organizat de Muzeul Național al Banatului în perioada 07 septembrie – 07 octombrie.

O expoziție inedită va putea fi văzută la Timișoara, timp de o lună. Este vorba de „Lumina Îngerilor. Dar divin”, care aduce laolaltă peste 100 de lucrări de pictură și sculptură. Cele mai multe dintre picturi sunt semnate de artistul Mihai Teodor Olteanu și inspirate din universul artistului renascentist Michelangelo Buonarroti. Celelalte picturi și sculpturi sunt semnate de artiștii Liliana Ana Cadar, Lidia Ștef Vărșăndan, Sebastian Adrian Alexa și Molnar Geza.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

leader board 728 x 90 px

Expoziția „Lumina Ingerilor. Dar divin” va fi vernisată marți, 07 septembrie, de la ora 18.00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia, strada Martin Luther, nr. 4. Evenimentul va fi prezentat de criticul de artă Gabriel Kelemen, și de Claudiu Ilaș, managerul Muzeului Național al Banatului.

Născut la 13 august 1953 în Ludus, județul Mureș, Mihai Teodor Olteanu, un renumit artist cu pluralitate de expresii, prezintă o serie de picturi originale, expresia unei maturități artistice care impresionează de fiecare dată când publicul iubitor de artă este efervescent, fermecător și armonios. Picturile artistului de clasă mondială, Mihai Teodor Olteanu, sunt o odisee în căutarea lui și a adevăratei credințe într-un univers care este dincolo de lumea noastră. Fiecare lucrare este expresia unei împletituri perfecte a unei tăceri interioare și a unei furtuni de sentimente care se completează reciproc pentru a triumfa în explozia mesajului divin”, a informat Muzeul Național al Banatului.

Expoziția „Lumina Ingerilor. Dar divin” va putea fi admirată în mansarda B2 de la Muzeul Național al Banatului până în 07 octombrie, de marți până duminică, între orele 10.00 și 18.00.