Expoziție de cărți poștale din colecția Muzeului Banatului Montan

carte postala
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Sub genericul „Imagini urbane cărășene”, muzeul din Reșița organizează o expoziție de cărți poștale, la care sunt invitați să participe nostalgicii vremurilor de altădată și nu numai.

Mai multe exponate din colecția de carte poștală a Muzeului Banatului Montan din Reșița vor fi expuse miercuri, 11 ianuarie, în cadrul unei expoziții al cărei vernisaj va avea loc miercuri, 11 ianuarie, începând cu ora 12.00, în foaierul sălii de ședințe a Consiliului Județean Caraș-Severin. Expoziția se înscrie în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Naționale și este organizată în colaborare cu Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin.

casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

„Pe lângă colecția de carte poștală a muzeului, în expoziție regăsim și exponate din  fondul personal a lui Valeriu Leu, din cadrul Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Caraș-Severin. Imaginile redate pe cărțile poștale sunt un portal către un timp diferit, către locuri diferite din orașele Caraș-Severinului: Anina (Steierdorf), Bocșa (Bogsan), Băile Herculane (Herkulesfurdö), Caransebeș (Karánsebes), Oravița (Oravicza), Moldova Veche. Astfel, se evidențiază orașe cochete, cu arhitectura specifică finelui de veac XIX, cu firme diverse exprimând o viață economică activă. Mesajele cărților poștale sunt și ele fragmente din viețile unor persoane care la un moment dat au vizitat locurile bănățene. În cuprinsul gândurilor transmise pe verso regăsim tandrețuri, chestiuni de viață cotidiană ori urări de sărbători și chiar mici indiscreții.”, transmit organizatorii.

banner versay 1000x200px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/