Expoziție cu obiecte de cult cu ocazia centenarului Parohiei Romano-Catolice Elisabetin

Peste 200 de piese de patrimoniu, printre care obiecte de cult și veșminte preoțești pot fi admirate la Muzeul Național al Banatului din cadrul Bastionului Theresia din Timișoara. Astăzi are loc vernisajul expoziției aniversare Centenarul Parohiei Elisabetin.

„Vernisajul expoziției este prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la înființarea Parohiei Romano-Catolice Elisabetin, ocazie cu care numeroase piese de patrimoniu cu o valoare inestimabilă vor putea fi admirate în perioada care urmează în cadrul MNaB. Obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veșminte preoțești, partituri în manuscris și alte comori așteaptă să fie re(descoperite).”, transmit cei de la Muzeul Național al Banatului din Timișoara.

Începând cu ora 18.00, vor prezenta: Corina Cranciova, muzeograf; Ioan Hațegan, istoric; Dan Ciobotaru, arheolog și preot István Barazsuly, paroh al Parohiei Romano-Catolice din Timișoara III, Elisabetin.

Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.