Dăncilă a creat haos printr-o prostie aruncată public! Nu știm care e prima zi de școală!

Senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, cere reprezentanților Executivului să iasă public și să anunțe când începe anul școlar, susținând că premierul Viorica Dăncilă a creat haos solicitând ministerului Educației să prelungească vacanța de vară cu încă o săptămână.

 „Domnule Fifor sau care mai sunteți pe la PSD cu vorbele, hai ieșiți și anuntați azi când începe școala, să nu vă înjure toate familiile cu copii la școală! Suntem în 6 august și nu știm care e prima zi de școală? Pe bune?! Cât haos a creat doamna Dăncilă printr-o prostie aruncată în public! Tocmai am auzit că Ministerul Educației a declarat că încă nu a fost luată o decizie cu privire la data începerii anului școlar. Inspectorii, directorii, profesorii probabil dau din umeri. Școala însăși nu mai știe când începe școala! Ca la nebuni!”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Senatorul liberal a afirmat că părinții nu își pot face planuri din cauza ministerului Educației, care nu a stabilit încă data la care se începe anul școlar. „Ce planuri de lecții, ce planificare a materiei? Oricum, la București mai vin zilele libere de la primărie la iarnă, că doar nu o să curețe zăpada de pe străzi în timp util! Ce facem cu elevii și părinții care sunt, ca întotdeauna, prinși la mijloc în haosul generat de guvernare? Imposibil pentru familii să își mai facă planuri, să stabilească un program de concedii, să discute cu o bonă sau cu oricine are grijă de copii. Stau și așteaptă până se dezmeticesc guvernanții? Se aplică principiul cu prostul care aruncă o piatră în apă, dar e mai rău decât în poveste, înțelepții de la Ministerul Educației nici măcar nu au curaj să facă ceva… Să se chinuie să scoată piatra? Dar dacă trebuie să rămână pe fundul apei? Dacă își aruncă și cariera în apă? Nu mai bine să nu mai facă nimic?”, a adăugat Gorghiu.

Reacția senatorului vine în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a cerut ministerului Educației ca anul școlar 2019-2020 să se înceapă pe 16 septembrie, nu pe 9 septembrie cum era prevăzut inițial. Ministerul Educației a anunțat, însă, că nu a luat încă o decizie în această privință.