Expoziția capsulă „One Night Gallery”, în parcul de la Iulius Town. Unsprezece instalații de lumină fascinante vor fi expuse publicului

one night gallery 04
po 1000x100px (3)

Timp de trei zile, arta, designul și tehnologia se intersectează cu natura din parcul Iulius Gardens, într-o expoziție plină de lumină, concepte inedite și experiențe interactive. În 22, 23 și 24 octombrie, între orele 18.30-22.30, expoziția de new media art va aduce în parcul din Iulius Town unsprezece instalații de lumină fascinante.

Expoziția capsulă „One Night Gallery” ajunge pentru prima dată la Timișoara, după edițiile din Iași, București, Constanța și Cluj-Napoca. Instalațiile interactive vor fi expuse în Iulius Gardens, unul dintre cele mai spectaculoase parcuri din Timişoara.

one night gallery 02

Tema expoziției „One Night Gallery & RIZI” este ELEMENTS și prezintă modul în care designul întâlnește natura; cele patru elemente primordiale ale naturii – pământul, focul, apa și aerul – comunică cu cele patru elemente esențiale din design – punctul, linia, planul și forma. Lumina și spațiul sunt elementele comune care leagă cele două lumi, cea naturală de cea artificială și sunt transpuse astfel cele 11 instalații arhitecturale. Cu ajutorul creațiilor realizate de studioul RIZI, timișorenii se vor bucura de modul în care natura și designul comunică prin noi forme de artă.

one night gallery 03

Printre instalațiile expuse se numără: o instalație arhitecturală cinetică, o instalație cu vapori de apă care se joacă prin culoare, o instalație cu lumină care se modifică în funcție de mișcările făcute de vizitatori, o reinterpretare vizuală a focului printr-o construcție arhitecturală, o instalație interactivă care va permite publicului să se joace cu ideea de comuniune a apei cu focul și alte instalații care compun o experiență multisenzorială prin lumină, sunet și mișcare.

one night gallery 01

Misiunea „One Night Gallery” este de a promova artiștii tineri, de a plasa new media art – tehnologii emergente aplicate în artă – ca parte din industriile culturale și creative și de a transforma spațiile publice prin intervenții culturale și prin crearea unei legături între patrimoniul cultural și noile modalități de exprimare artistică.