Generalul Talpeş, fostul şef SIE, mai ceva ca prințul Paul! Primeşte milioane de euro din şmenuri cu mii de hectare de teren!

Consilierul judeţean Nicolae Ştefănescu l-a deconspirat pe generalul Talpeş, fostul şef al Serviciului de Informaţii Externe şi fost senator al României, care ar fi pus mâna pe suprafeţe uriaşe de teren în mai toată ţara folosindu-se de influenţa conferită de funcţiile pe care le-a ocupat!

Ştefănescu continuă seria dezvăluirilor incendiare, dezvăluiri prin care încearcă să le dea răspunsuri tuturor celor care se întreabă de ce Caraş-Severinul este astăzi un adevărat pol al sărăciei. Cel puţin aşa şi-a justificat intenţia de a ajunge la preşedintele Klaus Iohannis cu dovezi de necontestat. Dovezi care să-i susţină afirmaţiile. „Poate vă interesează să ştiţi de ce cetăţeanul Ioan Talpeş, născut în 23 august 1944, la Topleţ, are foarte mari suprafeţe de pământ în judeţul Caraş-Severin. Eu ştiu cu siguranţă hectarele pe care le are şi sumele pe care le primeşte de la APIA din întreaga Românie, că nu e vorba numai de judeţul Caraş-Severin! Aceste documente i le voi prezenta preşedintelui Klaus Iohannis!”, a afirmat Ştefănescu.

Consilierul judeţean care a renunţat recent la toate funcţiile deţinute în PSD a mai spus că hectarele de teren pe care le-ar avea generalul Talpeş sunt „de ordinul miilor” şi că le-ar fi dobândit „prin cumpărare!” Fostul şef SIE ar putea fi, în opinia lui Ştefănescu, un proprietar mai mare decât prinţul Paul, cel care a revendicat aproape fiecare petic de pământ din România! O parte din aceste suprafeţe ar putea fi trecute pe numele altcuiva, confirmă acelaşi Ştefănescu, dar Ioan Talpeş „este beneficiarul în fapt”. Acuzaţiile nu s-au oprit însă aici. Pentru a pune mâna pe atâtea mii de hectare, „s-a folosit şi de funcţie, în special de cea de senator. Nu are nimic pe aceste terenuri, dar primeşte subvenţii pentru păşuni şi le concesionează. De ordinul sutelor de mii către milioane de euro!”, a mai afirmat Ştefănescu, indicând şi două localităţi în care Talpeş ar deţine mari suprafeţe: Topleţ şi Snagov.