EXPLOZIV. Cătălin Vrânceanu, soțul fostei șefe DIICOT Caraș-Severin, șantajat de mahării huilei din Valea Jiului!

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

SC LCC Compania Cărbunelui SRL Reșița, firmă patronată și administrată de Cătălin Vrânceanu, a intrat în urmă cu o lună în insolvență, presa hunedoreană vorbind cu acest prilej despre datorii totale în sumă de aproape 12 milioane de lei și de căpușarea Complexului Energetic Hunedoara prin contracte păguboase!

Vrânceanu a cerut în 5 ianuarie 2016 Tribunalului Caraș-Severin deschiderea procedurii generale a insolvenţei companiei sale, cerere ce a fost admisă de către instanță. Acesta și-ar fi motivat solicitarea, susține presa hunedoreană, prin faptul că ar avea două contracte de credite, restante în acest moment, încheiate cu CEC BANK, în sumă totală de 3.716.596 lei, datorii restante faţă de bugetul statului în sumă totală de 959.311 lei, datorii restante faţă de furnizori în sumă totală de 4.104.920 lei, datorii restante faţă de creditori în sumă totală de 48.814 lei, datorii restante faţă de asociaţi în sumă totală de 2.990.550 lei și datorii restante faţă de salariaţi în sumă totală de 37.379 lei. Jurnaliștii hunedoreni mai notează că înțelegerile avantajoase pe care Vrânceanu le-ar fi avut cu reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei şi ulterior cu cei ai Complexului Energetic Hunedoara nu au salvat de la insolvenţă societatea LCC Compania Cărbunelui SRL. Mai exact, CEH nu şi-ar fi putut onora în totalitate obligaţiile de plată, iar în consecință societatea deţinută de Cătălin Vrânceanu şi-a cerut insolvenţa în instanţă.

Insolvența obligă la insolvență!

Patronul și administratorul LCC a explicat pentru expressdebanat.ro cum stau lucrurile: „Am intrat în insolvență deoarece Complexul Energetic Hunedoara, care este singurul nostru beneficiar al huilei, a intrat în insolvență. Ne-am înscris la masa credală, nu ne-a mai plătit din luna februarie! La rândul nostru, nu mai putem să ne plătim obligațiile. Avem de recuperat în jur de 6.200.000 de lei!”  Vrânceanu a mai explicat faptul că societatea LCC a obținut de la CEC Bank un credit de investiții de aproximativ 2 milioane de euro și o linie de credit de alte 4 milioane de euro, CEC-ul lăsându-se convins de planul său de afaceri.

Milioane din noroi!

Cu ce se ocupă mai exact firma lui Vrânceanu?! A căpușat Complexul Energetic Hunedoara sau a încurcat socotelile altora?! Răspunsul a venit tot de la acesta: „Noi nu extragem cărbune de acolo. Noi suntem singura firmă din România care am brevetat o instalație prin care extragem fracția fină de cărbune și șlamurile cărbunoase din noroiul pe care preparațiile de cărbune din România îl aruncau. Efectiv îl aruncau! E vorba, practic, de niște iazuri de noroi. Împreună cu o firmă din SUA și cu niște profesori de la Universitatea din Petroșani am pus la punct o instalație prin care prelucrăm șlamurile respective și extragem fracția fină de cărbune. Avem un contract de concesiune pe zece ani. Mai avem contract până în 2020!”

1000x100 (3)

Vrânceanu este convins că nu ar fi deranjat pe nimeni dacă ar fi scos cărbune din noroi și l-ar fi vândut la un preț apropiat măcar de cel practicat de mafia lignitului. „Avem prețul la gigacalorie de 47 de lei, în condițiile în care Complexul Energetic Hunedoara îl produce cu 120 de lei și în contextul în care ei cumpărau din import cu 70 sau 75 de lei. Noi avem cel mai mic preț la huilă din România! În mod sigur le-am stricat socotelile marilor importatori și marilor mahări din zonă! Ne-au reziliat și contractul la un moment dat, dar l-am câștigat din nou în instanță”, a mai afirmat Cătălin Vrânceanu pentru Express de Banat.

Șantaj pe față!

Patronul LCC Compania Cărbunelui, care este soțul unei procuroare DIICOT, fostă prim-procuror DIICOT Caraș-Severin, a mai mărturisit că în Valea Jiului există o adevărată mafie a huilei în care e imposibil de pătruns. Mai ales dacă strici jocurile cuiva sau dacă nu plătești! Un fel de taxă de protecție! Vrânceanu s-a referit aici la cele publicate de o parte a presei hunedorene. „E șantaj pe față! 18 luni le-am plătit câte 4.000 de lei pe lună! Dovedesc cu acte! Să vedeți articolele din perioada în care le plăteam! Eram cel mai frumos! M-au tot chemat, că e mai bine așa, că e mai bine să fie liniște. Când am ajuns în Valea Jiului au sărit ca și corbii! Atunci, un director de acolo mi-a sugerat că-mi face cunoștință cu domnișoara de la ziar, apoi m-au convins să fac un contract de publicitate. Când nu am mai putut să plătesc au început cu tot felul de mizerii. Acum îi dăm în judecată. I-am mai dat de fapt o dată, dar mi-am retras plângerea pentru că așa m-au sfătuit unii”, a explicat Cătălin Vrânceanu.

Intrarea SC LCC Compania Cărbunelui SRL Reșița în insolvență nu înseamnă și oprirea activității, spune Vrânceanu. Societatea va continua să scoată cărbune din noroiul de care nimeni nu are nevoie atât timp cât va avea unde să vândă cărbune. „Să ne orientăm spre alte piețe nu se poate, pentru că nu întâmplător termocentralele s-au făcut lângă zăcăminte. Dacă pleci cu cărbunele din Valea Jiului nu mai ești competitiv pe piață. Noi am avut o mulțime de oferte, din Cehia, din Polonia, dar prețul transportului e foarte mare și deja nu mai ești competitiv pe piață. Din Ungaria și acum avem oferte”, a mai spus omul de afaceri.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/