EXPLOZIV. Afacerile penale ale milionarilor din Caransebeş, garantate de socrul lui Victor Ponta?!

Unul din martorii-cheie în dosarul greilor din Caransebeş acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani a făcut dezvăluiri incendiare despre modul de operare al acestora, dar mai ales despre persoanele care le acopereau spatele. Din Senat şi, poate, chiar de mai sus de atât!

Ion Bejeriţă, vicepreşedinte PSD, este perceput de toată lumea ca fiind omul lui Ion Mocioalcă.Trandafir Rădoia, zis „Firuț”, se învârte şi el cam în acelaşi cerc. Despre Axente Obrejan se cunosc relaţiile foarte apropiate pe care le avea cu Ionesie Ghiorghioni, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Practic, cei trei oameni de afaceri, unii dintre cei mai importanţi din Caraş-Severin, se bucurau de relaţii excelente pe care le aveau cu politicienii cu greutate din judeţ. Şi nu numai! Cel puţin aşa le-a declarat procurorilor unul dintre martorii în dosarul de zece milioane de euro.

Gigel Cristache a povestit cum în anul 2011, în calitate de asociat unic şi administrator, a înfiinţat două societăţi comerciale. Nu s-a ocupat niciodată de ele. I-a predat ştampilele, facturierele şi tokenurile pentru plăţile electronice lui Petrişor Lincan, cu ocazia unei întâlniri pe care a avut-o cu Ion Bejeriţă la Caransebeş. „Ulterior, Petrişor Lincan a predat ştampilele, facturierele şi tokenurile societăţilor pe care le administram lui Ion Bejeriţă, asigurându-mă că se vor semna în viitor contracte, toată afacerea fiind garantată de o cunoştinţă a acestuia care este senator și căruia îi spunea «ăla bătrânu‘», a declarat Cristache.

Ăla bătrânu”, se comentează între social-democraţi, ar fi de fapt Ilie Sârbu, fostul senatorul PSD de Timiş, nimeni altul decât tatăl Dacianei Sârbu, soţia fostului premier Victor Ponta. Sârbu a fost senator în perioada în care s-au comis infracţiunile reţinute de procurori în sarcina lui Bejeriţă, Obrejan şi Rădoia, iar din toamna anului trecut este consilier de conturi şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi. Ilie Sârbu mai apare într-un dosar penal, cel al retrocedărilor, alături de Victor Hrebenciuc. Acolo are calitatea de urmărit penal! Sârbu ar apărea, spun unele surse, şi în scrierile după gratii ale fostului primar PSD al Reşiţei, Mihai Stepanescu. Acesta ar fi povestit de la momentul numirii lui la şefia Direcţiei Silvice Caraş-Severin, când apare în discuţie şi un alt fost senator PSD, Gheorghe Pavel Bălan, şi până la momentul arestării sale.