Explozie la un sistem fotovoltaic din comuna Lupac

panouri fotovoltaice langa Resita
promovare online Timisoara Casa Auto

Un sistem fotovoltaic instalat la un sălaș din satul Vodnic, comuna Lupac, a sărit în aer seara trecută. Proprietarii s-au ales cu arsuri încercând să stingă flăcările.

Pompierii de ISU „Semenic” au fost anunțați în jurul orei 19.15 despre producerea unei explozii la bateriile cu acumulator de la un sistem fotovoltaic. Deflagrația a fost urmată de incendiu. Totul s-a petrecut la un sălaș din satul Vodnic, comuna Lupac.

La sosirea echipajelor la locul intervenției, acestea au constatat că incendiul a fost stins de către proprietari. Aceștia s-au ales cu arsuri pe corp și au fost transportați cu ambulanța la spital pentru îngrijiri.

promovare banner maxagro

Pentru a preveni reizbucnirea incendiului, pompierii au acționat pentru îndepărtarea materialelor combustibile din zona afectată. Au fost deteriorate și au ars sistemul fotovoltaic, diverse aparate electrice, materiale textile și obiecte de mobilier.

Cauza probabilă de producere a exploziei a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric al unor instalații electrice cu defecțiuni.

publicitate tmc 640