Explicațiile Colterm pentru caloriferele reci din locuințele mai multor timișoreni

Colterm a anunțat, vineri, că se finalizează mai multe lucrări la rețelele de termoficare, astfel că se va începe furnizarea căldurii la toate punctele termice din Timișoara. La fel ca viceprimarul Lațcău, și conducerea societății a dat vina pe vreme pentru întârzierile la lucrări.

Fără probleme în ceea ce privește căldura în locuințele timișorenilor abonați la Colterm. Cel puțin asta susțin reprezentanții societății de termoficare a Timișoarei, care au anunțat că, începând de astăzi, pe măsurile ce lucrările la rețele se finalizează, se va începe furnizarea energiei termice, etapizat, la toate punctele termice.

Astfel, în data de 15 octombrie la punctul termic Păltiniș: Liceul Grigore Moisil, str. Sorin Titel (nr. 8), str. George Dragomir (nr. 10) și str. Ghirlandei (parțial); punctul termic 21: str. București (nr. 32, 36 și 38), Take Ionescu (nr. 45), str. Titan și str. Tapia. În data de 16 octombrie la punctul termic Păltiniș: str. Sorin Titel (nr. 16), str. Ghirlandei (nr. 1 A și 6). În data de 19 octombrie la punctul termic 7C: str. C. D. Loga (nr. 19, 21, 23, 24, 24A, 25, 26, 28, 29, 30), str. Gheorghe Andrașiu (nr. 4) și str. Academician Alexandru Borza (nr. 4), iar la data de 21 octombrie la punctul termic 21; Școala Gen. Nr. 16, str. București (nr. 15A și 19) și str. Martir Miroslav Teodor (nr. 7, 14).

Celelalte puncte termice din oraș funcționează începând de luni, 11 octombrie. La punctele termice 10A și 10B, situate în zona Piața Traian, se efectuează lucrări fără a afecta furnizarea căldurii urmând ca, atunci când temperaturile exterioare o vor permite, să se realizeze cuplarea la nouă rețea. De asemenea, urmează să efectuăm lucrări la Liceele Ion Vidu și Liceul de Arte, pentru depistarea și remedierea problemelor la instalațiile interioare astfel încât, de săptămână viitoare, să putem furniza căldură în parametrii”, a informat Colterm.

Reprezentanții societății de termoficare mai arată că aceste lucrări fac parte din proiectul „Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană, Etapa II”.

Având în vedere, condițiile meteo din ultimele zile, firmele care execută lucrările au fost nevoite să decaleze termenele estimate inițial, fapt ce a dus Colterm în imposibilitatea de a furniza căldură la mai multe puncte termice din municipiu”, s-au scuzat reprezentanții societății de termoficare a Timișoarei.