Experții Băncii Mondiale vor prezenta planul de salvare al Colterm abia în vara anului viitor

Primăria Timișoara a făcut public acordul pe care-l va semna cu Banca Mondială, experții acestei instituții financiare urmând să caute soluții pentru restructurarea Colterm.

Dominic Fritz anunța, săptămâna trecută, că Primăria Timișoara intenționează să semneze un acord cu Banca Mondială, cu scopul găsirii de soluții pentru salvarea societății de termoficare Colterm. Reprezentanții municipalității au pregătit și proiectul de hotărâre în acest sens, care urmează să fie supus votului Consiliului Local Timișoara.

Astfel, aflăm că se dorește încheierea unui acord de prestări servicii de „Asistență pentru încălzirea durabilă și eficiență energetică pentru orașul Timișoara”, cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Este vorba de o instituție financiară internațională parte a grupului Băncii Mondiale, „cu o vastă experiență în domeniul dezvoltării urbane”, scrie în document.

Municipiul Timișoara dorește reformarea și modernizarea integrală a sistemului de termoficare printr-un mix de finanțare: fonduri europene, programe naționale disponibile, buget local. Obiectivul acestui acord este de a sprijini Municipiul Timișoara în îmbunătățirea capacității sale de planificare pentru dezvoltarea durabilă a sistemului său de termoficare și a eficienței energetice în clădirile de pe teritoriul său”, aflăm din proiectul de hotărâre.

În cadrul acestui acord, experții Băncii Mondiale vor realiza un proiect de foaie de parcurs cu opțiuni care pot fi puse în practică și un proiect de plan strategic integrat. Acordul urmează să fie încheiat pe o durată de 13 luni, iar valoarea acestuia este de aproape 900.000 lei. Asta înseamnă că soluțiile privind restructurarea Colterm vor fi prezentate cel mai devreme în vara anului următor.

Acorduri de asistență tehnică rambursabile de valori superioare, cu un grad mai mare de complexitate și pe o perioadă mai mare de timp au fost încheiate și între alte instituții publice din România și Banca Mondială, respectiv: municipiul Cluj-Napoca, municipiul Constanța, municipiul Brașov, municipiul București-Primăria Sectorului 5, etc”, scrie în proiectul de hotărâre.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/