Experiment municipal… pe timpul şoferilor din Caransebeş!

Nemulțumirile au și apărut în rândul șoferilor care parchează în zona centrală a municipiului Caransebeș. Conducătorii auto spun că nu este normal ca administrația să ceară atâta timp cât nu oferă. Este vorba de locurile de parcare cu plată care nu dispun decât de un aparat de taxare pentru întreaga zonă centrală.

„Nu e vorba de 1 leu, cât costă ora de parcare, dar gândiți-vă că eu am parcat pe Halici și vreau să fug la farmacie…, ce trebuie să fac? De pe Halici fug la aparatul de taxat, iau tichet, mă întorc din nou la mașină să las tichetul pentru a-l vedea polițistul local și abia după mă duc la farmacie… Este un sistem greoi și eu dacă mă grăbesc pierd cel puțin 10 minute cu toată această vânzoleală”, ne-a menționat M.U., care a mai precizat că nici bine nu a plecat de lângă mașină că, până să se întoarcă cu tichetul, avea un bilet de avertizare pe parbrizul mașinii.

„Este foarte bine că se încearcă această metodă de început, în alte părți am văzut și alte metode, prin SMS sau cu barieră, dar să plimbi polițistul local toată ziua prin parcare să spioneze pentru a da amenzi, mi se pare o măsură rudimentară”, a menționat un alt șofer, care a precizat că a încercat să găsească un loc de parcare de 10 minute și tot înconjura zona centrală.

Din partea autorităților locale am aflat că aparatul de taxat nu va rămâne singular. El a fost montat ca un proiect-pilot, care a adus rezultate imediate. Un alt parcometru va fi montat în zona Halici. Fiind domeniu public și parcările amenajate de către municipalitate, zonele de taxare vor fi extinse în special în centrul orașului. Astfel, în zona Judecătoriei a fost transferată angajata Primăriei care încasa tichetul de parcare din zona Mall-ului, aici unde acum a fost montat aparatul de taxat.