„Există viață și după 27 septembrie, dar și după 6 decembrie! Peste tot!”

Am observat în ultima perioadă faptul că mai mulți politicieni din alianța PSD – PRO România atacă cu tot felul de invenții fie candidații PNL, fie pe președintele Filialei Caraș – Severin, atât în mod direct cât și prin intermediul „postacilor” plătiți pentru distribuirea de falsități pe rețelele de socializare. Noi știam că așa procedează ei în campania electorală și nu le-am acordat importanță, din contră, am încercat să spunem alegătorilor ce considerăm că este bine de făcut pentru viitor și să le explicam că SE POATE SI ÎN CARAȘ-SEVERIN!

Dar, totuși, ultimul la care ne așteptam sa vină în județul natal cu minciuni este Sorin Grindeanu! Acesta amintește de amenințări, de presiuni făcute de noi, dar nu spune nimic concret sau cu dovezi palpabile, ce, când și pe cine! Totodată mai acuză faptul că PNL ar fi in spatele situației de la Moldova Nouă și nu un simplu cetățean nemulțumit de primarul de acolo.

Ar trebui să se știe că PNL putea ataca în instanță orice listă a alianței PRO România – PSD care nu îndeplinea condițiile legale (inclusiv la Armeniș), multe fiind greșite și neștampilate de organizațiile locale, dar nu a făcut-o pentru ca nu era asta este preocuparea noastră în campania electorală. Mai mult, până în prezent nici un lider PNL nu a dat declarații cu privire la acest subiect, nici măcar atunci când lideri ai PSD atacau incorect, voalat sau mai puțin voalat, magistrații ai Tribunalului Caraș-Severin, pentru simplul fapt că justiția nu trebuie să fie vreodată motiv de dispute politice, ea  trebuie sa judece și să cântărească adevărul fără presiuni publice.

Recent, tot acest nou apărut în politica județeană – Sorin Grindeanu, a mai acuzat și pe candidatul la Primăria Caransebeș – Andra Pleșa, pentru ca a discutat cu profesorii  despre necesitățile școlilor de la începutul noului an școlar mai ales în această perioadă complicată a pandemiei, amenințând-o cu subiect și predicat: ” Îi dau un sfat, exista viata si dupa 27 Septembrie!”… ca și cum ai spune ”stai cuminte și nu te mai baga în afacerile noastre!”. Oare să nu știe fostul viceprimar de la Timișoara faptul că din Consiliile de Administrație ale școlilor fac parte și consilerii locali și ca vizita a fost absolut legală și normală, la fel ca la fiecare început de an școlar? Păi se poate, domnule fost viceprimar? Sa amenințați o femeie?

Un alt aspect este legat de candidatul PNL din comuna Constantin Daicoviciu – Loredana Conciatu, care a avut însă bunul simt să nu-l întrebe pe acest Grindeanu ce caută el la Casa de copii din Zăgujeni împreuna cu mai mulți candidați PSD, pentru ca nu este nici consilier local, nici consilier județean, nici viceprimar  la Căvăran și nici nu nu îl interesează nefiind în județul Timiș. Suntem mirați de atâta interes arătat dintr-o dată pentru județul nostru. Ne-am gândit că poate a oferit copiilor orfani vreun cadou din sutele de mii de euro primiți de la ANCOM, deși acum realizam ca este puțin probabil acest lucru și că doar s-au folosit de minorii cu probleme pentru propaganda electorală.

Este foarte urât din partea unor falși moraliști care au distrus legile justiției, sau a unui fost Premier care dădea ”noaptea ca hoții” vestita Ordonanță de Urgență pentru grațierea infractorilor să facă asemenea afirmații. Daca la acel moment nu intervenea Președintele României, unde eram acum, domnule Grindeanu?

Pentru ca nu dorim sa degradăm competiția electorală la nivelul pe care îl dorește PSD l, nu-l mai întrebăm pe Grindeanu cu ce salariu i-a cumpărat tăcerea Liviu Dragnea ca director la ANCOM, sau cate mii de euro încasează lunar și care este echivalentul acestuia în salarii minime pe economie din România? Trebuie să recunoască și cel mai calm membru PSD care deschide site-ul ANCOM că este o sumă enervant de mare. De genul salariilor nesimțite, cum ar spune oamenii serioși! Și culmea este că în județul Caraș – Severin nici semnalul la telefonia mobilă nu s-a îmbunătățit de când este director ANCOM.

Pentru ca mulți dintre cărășeni poate au uitat, nu-l mai întrebăm acum de ce nu a ajutat ca prim ministru Consiliul Județean Caraș-Severin, sau cât de cât, orașul său natal, Caransebeș comparativ cu câți bani s-au alocat in Teleorman…

Și fuga de răspundere am remarcat-o și acum o săptămână, după ce nu au mai venit să voteze Moțiunea de Cenzură împotriva Guvernului Orban, când au fugit toți ”marii politicieni PSD” de guvernare ca ”Diavolul de tămâie!”

Ca sa fim totuși, in consonanță cu cel care ne-a atacat în asemenea mod, îi dam dreptate intr-o singura privința: „Exista viață și după 27 septembrie, dar și după 6 decembrie! Peste tot!”

(E)