„Există șanse reale ca Partidul Progresist din Serbia să adere la PPE!”

Partidul de guvernământ din Serbia are șanse de a adera la Partidul Popularilor Europeni, este de părere vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, care recent a participat la Bruxelles, alături de co-președinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, la Adunarea Politică a Partidului Popularilor Europeni.   

„Eu cred că există șanse reale ca Partidul Progresist din Serbia să adere la Partidul Popularilor Europeni, să înceapă parcursul de aderare. Reprezentanții partidului au depus în acest sens o aplicație. Vor avea loc aceste două zile de studiu, la Belgrad, în 20 și 21 aprilie, după care, în Adunarea Politică de la Oslo, din 1 și 2 iunie, se va lua o hotărâre. Eu, însă, sper că se va reuși, pentru Serbia, ca Partidul Progresist, în prezent cel mai important partid, să devină membru al familiei popularilor europeni, cu parcursul clasic, respectiv, de membru observator, membru asociat și membru cu drepturi depline”, a afirmat Sorin Frunzăverde, vicepreședintele PNL pe probleme externe.

Potrivit lui Frunzăverde, acest lucru este important și pentru consolidarea parcursului Serbiei în Uniunea Europeană, de a avea un reprezentant în cea mai importantă familie europeană, dar și pentru România, pentru că, în mod evident, Serbia va fi un partener puternic, în momentul în care va fi membră a UE.

La Adunarea Politică a Partidului Popular European, de luna aceasta, s-a stabilit, în Grupul nr. III, care analizează solicitările de a deveni membru al PPE, ca în zilele de 20 și 21 aprilie, la Belgrad, să aibă loc o întâlnire de studiu, în legătură cu accesul Partidului Progresist, care e partidul de guvernământ din Serbia, în familia popularilor europeni, la care va participa și vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde.

În momentul de față, Serbia se află în etapa de preaderare la Uniunea Europeană.